Oldtimerek Hétvégéje és Szabadidő Kiállítás 2014

Írta: fesztbook.

Itt a tavasz, irány a Vasúttörténeti Park! Április 11-13-ig látványossággal telnek meg a mozdony fűtőházak és a park teljes területe. Az „Oldtimerek Hétvégéje”-re

Oldtimerek Hétvégéje és Szabadidő Kiállítás 2014

valóságos vidámparkot varázsolunk a Vasúttörténeti Parkból! A két mozdony fűtőházban elegáns kiállítótermek lesznek berendezve, ahol gyönyörű oldtimer autók, oldtimer motorok és katonai járművek lesznek kiállítva. Az oldtimer járművekre jelmezbe öltözött hostessek és biztonsági őrök fognak vigyázni. A mozdony fűtőházak előterében veterán autók és traktorok lesznek elhelyezve, naponta változó összetételben. A park 1-es „mozdonyforgató”-jánál oldtimer gőzmozdony kiállítás, a 2-es „mozdonyforgató”-nál oldtimer vasútikocsi kiállítása lesz látható, idegenvezetőkkel bemutatva. Nem csak nézni lehet majd, hanem fel is lehet rájuk mászni. Sőt! Egy igazi gőzmozdony vezetőfülkéjébe is be lehet szállni a bátrabbaknak, a kormos arcú masiniszta mellé. Az oldtimer gőzmozdony 3 napig fog nosztalgiavonatoztatni.

Oldtimerek Hétvégéje és Szabadidő Kiállítás 2014

A rendezvény 100.000 négyzetméternyi területén interaktív programok sokasága fog működni és rengeteg látványosság szórakoztatja majd a közönséget. A családosok számára ez a hétvége maga lesz a paradicsom! Öt szerelvénnyel fog működni a kerti vasút, robogni fognak a hajtányok és a sínautó, lovak fogják húzni az „omnibusz”-t. Ki lehet majd próbálni a mozdonyforgatót és fel lehet szállni az oldtimer buszokra is, ahol igazi kalauz lyukasztja a jegyeket. A gyerekek népi játszótéren játszhatnak majd és kipróbálhatják a vurstlit is, ahol egész nap tekeri majd a verklis a zenegépét. Megnézhetik a gyerekek a vasútmodell kiállítást a MAVOE teremben és ingyenes arcfestést kaphatnak, a rendezvény területén bolyongva kedvenc rajzfilmjeik mesefiguráival találkozhatnak.

A felnőttek is örülhetnek majd, hiszen ingyenes csokoládé, pálinka és bor kóstoltatáson vehetnek részt a rendezvény mindhárom napján. Aki nem akar sorban állni, az jöjjön pénteken! J   Az Orient csarnokban ingyenesen használhatják majd a gyerekek az autós szimulátorokat. Jó hír a felnőtteknek, hogy az Oldtimerek Hétvégéjén be fog mutatkozni egy újdonság is, az oldtimer versenyautó szimulátor, melynek segítségével a régi idők legendás versenypályáin lehet majd körözni, korabeli oldtimer versenyautókkal.  A füves és sétányos területeken lesznek majd a vendéglátó egységek: grill ételek, saslik, pörkölt, üdítők, minőségi kávék, kürtős kalács, falusi lángos, vattacukor, népművészeti mézeskalács, kolbász, sajt, stb…

Az „Oldtimerek Hétvégéje” kiegészítő rendezvénye lesz 2014-től a „Kalandjárók Kiállítás”, ahol az érdeklődők hajókat, lakóautókat és a szabadidő eltöltéséhez szükséges eszközöket ismerhetnek meg. Itt lesznek majd láthatók a legújabb személy és kisteherautó modellek, motorok, quadok, kerékpárok, valamint túra felszerelések. A Kalandjárók Kiállítás a park főbejáratánál lévő, 16.000 négyzetméter nagyságú „Víztorony Park” nevű parkosított területén lesz berendezve.

Oldtimerek Hétvégéje és Szabadidő Kiállítás 2014

A „Kalandjárók Kiállítás” az „Oldtimerek Hétvégéje” belépőjeggyel ingyenesen lesz látogatható! Akik csak a Kalandjárók Kiállítást szeretnék látogatni, azok számára 990Ft lesz a belépőjegy. Mindkét rendezvényterületen ingyenes programok sokasága várja a látogatót: arcfestés, mesefigurák, ismeretterjesztő foglalkozás, készségfejlesztő foglalkozás, gondolkodtató játékok, mászófal, kutyás bemutató, BMW Triál bemutató és állatsimogató, a felnőtteknek ütközés szimulátor, csokoládé kóstolás, pálinka kóstolás és bor kóstolás.

Az állatsimogatóban különleges fehér csacsival, zebuval, töpe pónival, törpe kecskékkel, törpe malacokkal, nyuszikkal és kiskacsákkal barátkozhatnak a gyerekek. A Minifarm shetlandy pónijai is várják majd a lovagolni vágyó apróságokat kalandtúrára, a Víztorony  Park területén.

A Vasúttörténeti Park hátsó területén lévő parkolót tovább bővítettük, ahol a parkolás díjmentes. 5db parkolóban összesen 1.200db parkolóhely áll a látogatók rendelkezésére. A 2-es parkoló rendezvényterület lesz, ahol naponta változó összetételű oldtimer autó kiállítás, kicsit távolabb pedig oldtimer motor kiállítás lesz.

Oldtimerek Hétvégéje belépőjegyek:

-         felnőtt jegy: 2.990Ft

-         gyermek: 1.990Ft (14 éves kor alatt) -3 éves kor alatt a belépés díjmentes.

-         család jegy: 8.990Ft (2 felnőtt és 2 gyerek -14év alatti)

-         kerekesszékes jegy: 1.500Ft (a kísérő részére teljes áru jegy szükséges)

Kalandjárók Kiállítás belépőjegy:

-         felnőtt vagy gyerek egységesen: 990Ft  -3 éves kor alatt ingyenes

A belépőjegyeket a helyszínen lévő jegypénztárakban lehet majd megvásárolni, az 1-es, 2-es és 3-as bejáratoknál lévő jegypénztárakban, készpénzzel és bankkártyákkal egyaránt. A belépőjegyek mindhárom fajta SZÉP kártyával, OTP Cafeteria kártyával, Erzsébet Utalvánnyal és Posta Paletta utalvánnyal is megvásárolhatók! A belépőjegy egyszeri belépésre jogosít! A megvásárolt napi jegy a rendezvény bármely szabadon választott napján felhasználható.

Az Oldtimerek Hétvégéje belépőjeggyel a látogatók jogosultak megtekinteni az Oldtimerek Hétvégéje, a Kalandjárók Kiállítás és a Vasúttörténeti Park összes látványosságát.

A Kalandjárók Kiállítás belépőjeggyel csak a „Víztorny Park” rendezvény látogatható!

Oldtimerek Hétvégéje jegyeket elővételben a Ticketportal országos hálózatában lehet majd megvásárolni kedvezményes áron, az ismert jegyirodákban, vagy interneten: www.ticketportal.hu

Az elővételi jegyek értékesítése 2014. április 06-án 24:00 óráig tart.

-         felnőtt jegy 2.800Ft

-         gyerek jegy 1.850Ft (14 éves kor alatt)

-         családi jegy 8.500Ft (2 felnőtt és 2 gyerek -14év alatti)

Figyelem! Az Oldtimerek Hétvégéjére nem érvényesek a Vasúttörténeti Park által értékesített bérletek.

A rendezvény kiállítási részén a magángyűjtők és a klubok oldtimer járművei részére díjmentes bemutatási lehetőséget biztosítunk, meghívásos alapon. A kiállításra a következő kategóriákba lehet jelentkezni:

-         oldtimer autók, antik autók

-         USA autók

-         KGST autók

-         youngtimer autók

-         oldtimer motorok, antik motorok

-         Magyar motorok

-         eredeti állapotban megőrzött, de hiánytalan veterán autók és motorok

-         veterán teherautók és buszok

-         traktorok és stabil motorok

-         katonai járművek, hadi felszerelések, fegyverek és korabeli katonai ruhák

A jelentkezéseket a következő e-mail címre várjuk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   Kérjük, hogy a benevezni kívánt járművekről 1-2db kis méretű fotót, a tulajdonos mobil telefonszámát és a lakóhely (csak város) megnevezését is küldjék el.

Továbbra is alapelvünk, hogy minden járműtípusból csak 1-1 példányt állítunk ki. Amelyik típusból elfogadtunk egy nevezést, abból a típusból már nem tudunk másikat befogadni a tavaszi kiállításunkra. Talán majd legközelebb, az őszi Oldtimer Show-ra: 2014. okt. 23-26-án, a SYMA Rendezvényközpontba.

A kiállítás legszebbjeit díszes serlegekkel jutalmazzuk, melyeket a kiállítás szakmai zsűrije fog odaítélni. A szakmai és a szervezői díjak száma összesen 30db lesz.

Az esetlegesen eladásra szánt oldtimer járművek értékesítését továbbra is segítjük. A kiállításra beregisztrált autók és motorok felkerülnek a honlapunkra az eladó járművek listájára, melyet a rendezvény hónapjában teszünk közzé. Felhívjuk a figyelmet, hogy csak az Oldtimerek Hétvégéje 2014’ rendezvényünkön kiállított járművek számára él fenn ez a lehetőség. Az eladásra kínált járműveket kizárólag a rendezvényen lehet majd megtekinteni, a kiállítócsarnokokban.Ezt olvastad már?