Sony α7S a legkisebb full frame cserélhető objektíves digitális gép

Írta: fesztbook.

Megérkezett a fényképezőgép, amely a csillagos éjszakai felvételektől kezdve a hangulatos, gyertyafényes beltéri képekig bezáróan bármilyen viszonyok között képes rögzíteni.

a7s

Kreatív lehetőségek széles tárházát nyújtja, hibátlan és lebilincselő filmeket, valamint profi minőségű állóképeket készít.

Folytatva az elismert elődök, az α7 és az α7R sorát, a világ legkisebb[1]full-frame cserélhető objektíves fényképezőgépe, az α7S különleges érzékenységet, alacsony zajszintet és látványos 4K (QFHD: 3840 x 2160) képminőséget kínál a profi fényképészek és videósok számára.

Állóképek készítésére és alacsony költségvetésű filmek forgatására is alkalmas, mivel az α7S drámai művészi beállítások tárházát kínálja. Ráadásul ez a legkisebb full frame cserélhető objektíves digitális fényképezőgép a világon.

Az α7S az új, különleges fejlesztésű full-frame 35mm Exmor CMOS képérzékelőnek köszönhetően biztosítja a lenyűgöző érzékenységet.

A tényleges 12.2-es megapixeles felbontás egyenként veszi számba a fényérzékelők helyzetét, ezzel növelve fénygyűjtő erejüket. A fényképező erős BIONZ X processzora úgy csökkenti a képzajt, hogy közben növeli a tényleges érzékenységi tartományt, ISO 50 – ISO 409600 közé, kiterjesztett módban (ISO 200- 409600 közé a filmek esetében).

A páratlan érzékenységnek és az ultra-alacsony zajszintnek köszönhetően az α7S gyönyörű képeket készít kedvezőtlen fényviszonyok között is, amikor egyébként hosszú exponálásra lenne szükség. A fényképezőgép magas érzékenységének köszönhetően gyors záridővel képes éles, alacsony képzajú állóképeket és videókat készíteni. A nagy dinamika tartomány tökéletes magas-kontrasztú jelenetek rögzítésére, gond nélkül kezeli az extrém világos helyszíneket és a gazdag, mélyfeketéket ugyanazon a képen belül.

A képérzékelő rendkívüli érzékenysége miatt sokkal több fényt tud összegyűjteni a hagyományos fényképezőgépekhez képest. Az új fejlesztésű képszenzor magas dinamikatartományt biztosít a fényképészek/videósok számára fényviszonyoktól függetlenül.

Az adatbeolvasás a 35mm full-frame érzékelő (24p és 25p) minden egyes pixeléről történik, így az α7S a 4K[2] képeket lenyűgöző részletességgel készíti amellett, hogy kiemelkedően gazdag színeket és élethű textúrákat biztosít. A BIONZ X processzor kifinomultságának és a gyors adatátvitelnek köszönhetően az α7S képes a videókat 4K felbontásban 4:2:2 színmintában elmenteni a HDMI csatlakozóról, felvenni egy külső tárhelyre vagy megnézni egy kompatibilis monitoron[3].

A 35mm full-frame érzékelő képes beolvasni minden pixelt, és ennek köszönhetően jelentősen csökkennek a nemkívánatos moiré hatások és az egyenetlen élek, amelyek leleplezik az alacsony felbontású videókat. Full HD minőségben és XAVC S[4] formátumban 50 Mbps sebességgel készíthetőek elképesztően tiszta képek a memória kártyára rögzítve.

Sony a7s

Az APS-C vágó módban az a7S támogatja a magas 120fps vagy 100fps HD felbontást (1280 x 720 pixel). A 120 fps felvett anyagok 24p-n játszhatóak vissza az ötszörös lassítás érdekében– ideális, ha például egy sport jelenet vagy egy táncos minden mozdulatát látni szeretnénk.

Rengeteg egyéb speciális beállítás található a fényképezőgépen, mely kedvez a videósoknak. Ilyen például a Picture ProfileTM, amely széleskörű vizuális kifejezést és S-Log2 gammát biztosít. A Time code/user bit funkciók profi szerkesztést nyújtanak, miközben az XLR Adaptor Microphone Kit[5] csomag támogatja a magas minőségű audió hangzást.

A gyors, precíz és intelligens AF beállítás már bizonyított az α7R fényképezőgépben. Most továbbfejlesztve még jobban kihasználja az új kamera alacsony fényviszonyok között történő különleges teljesítményét csakúgy, mint az EV-4. A többi tulajdonság már ismerős lehet az α7 tulajdonosoknak: a magas kontrasztú XGA OLED Tru-Finder tartozék, a Wi-Fi/NFC kapcsolódás és a növekvő számú, letölthető PlayMemories kamera-alkalmazások.

Az α objektívek egyre növekvő választékával kihasználhatjuk a fényképezőgép által nyújtott közel korlátlan kreativitási lehetőségeket. A jelenleg fejlesztés alatt lévő, teljesen új full-frame 28-135 mm E-mount power zoom, és az F4 lencsék kiváló alternatívát nyújtanak a minőségtudatos filmkészítők számára. Ráadásul a Sony külsős fejlesztőkkel együttműködve dolgozik azért, hogy a 4K videók készítésének munkafolyamata még profibbá válhasson. Szintén fejlesztés alatt áll az új XLR adaptor csomag közvetlen csatlakozási lehetőséggel.

A Sony új α7S full-frame cserélhető objektíves digitális fényképezőgépe 2014 nyarán lesz elérhető Európában.

  • Az 50 és 409600 tartomány közötti széles érzékenységű ISO beállításokés a páratlan dinamika tartomány
  • A világ első full frame érzékelője, amely képes az összes pixel olvasására a filmek és a 4K videók HDMI lejátszásához (QFHD: 3840 x 2160)
  • Professzionális videó beállítások, mint például XAVC S Full HD felvétel 50Mbps sebességgel, időkód és XLR audió bement
  • A magas érzékenységű ISO tartománynak köszönhetően a gyorsabb záridő kedvezőtlen fényviszonyok között is használható
  • A Mount System kompatibilis rengeteg jó minőségű lencsével, többek között a power zoom típusúval, amely filmek rögzítéséhez is ideális
  • Gyors és intelligens AF teljesítmény, hasonlóan az EV-4-hez
  • Ultra kompakt, könnyű gép a kényelmes és profi használatért

[1] A cserélhető lencséjű, 35mm full-frame (egyenértékű) képérzékelővel ellátott fényképezőgépek között – a sajtóközlemény kiküldésének idején

[2] QFHD 3840 x 2160 pixel

[3] Nem tartozék az α7S-hez

[4] Az SDXC memória kártya jobb, mint a Class 10, és szükséges ha filmeket készítünk XAVC S formátumban

[5] XLR-K1MCímke: Sony  full frame  a7s  

Ezt olvastad már?