Kultkikötő - Balatonföldvár

Írta: fesztbook.

A déli part legnépszerűbb színházi csomópontja, a balatonföldvári KULTKI- KÖTŐ ez év nyarán kezdi 9. évadát. Az Összpróba Alapítvány által működ- tetett,

Június 14 – szeptember 28., Balatonföldvári Szabadtéri Színház

júniustól szeptember végéig nyitvatartó szabadtéri színház Magyar- ország leghosszabb nyári színházi programsorozatát kínálja a kisgyermekes családoktól a felnőtt, nyugdíjas korosztályig, a nyaralóvendégek, a helyi és környékbeli lakosok és a távolabbról is szép számmal érkező kultúra- és szín- házszerető közönség számára.

A Balaton déli partjának kulturális védjegyévé váló, 960 fős befogadóké- pességű Kultkikötő mára hozzátartozik Balatonföldvár és környéke kulturá- lis-turisztikai látnivalóihoz.

Nagy Viktor ügyvezető igazgató előzetes gyorsmérlege szerint: „2014 nyara minden eddiginél több színházi, koncert- és gyerekprogram jegyében telik majd. Először köszönthetjük fellépőink között Halász Juditot, Lajkó Félixet, Hegyi Barbarát, Cseke Pétert, Tompos Kátyát, Szarvas Józsefet, Pásztor Erzsit, Stohl Andrást, Oroszlán Szonját, Németh Kristófot, Csányi Sándort, Gálvölgyi Jánost és Szabó Kimmel Tamást is. Első alkalommal látogatnak el hozzánk határontúli magyar színházak Szabadkáról, Újvidékről és Kassáról. Visszatér színpadunkra Vári Éva, Benedek Miklós, Udvaros Dorottya, Kern András, Csákányi Eszter, László Zsolt, Hernádi Judit, Kulka János és Básti Juli. Természetesen idén is lesz Quimby, és nagyon készülünk a Budapest Bár koncert-színházi estjére.”

A Kultkikötő az idei szezont június 14-én, szombaton családi programokkal és Halász Judit nagyszínpadi koncertjével indítja. Június 21-én a kaposvári Csiky Gergely Színház Némedi Árpád rendezésével, „A csúnya” című fekete komédiával érkezik, majd június 28-án az Orlai Produkció és a Kultkikötő közös rendezésében Bill Manhoff komédiája, a „Bagoly és cica” országos bemutatójára kerül sor Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás előadásában.

A KULTKIKÖTŐ, balatonföldvári helyszíne mellett idén Balatonlellén és Ba- latonfenyvesen is várja a családokat, elsősorban gyerekeknek szóló előadá- sokkal.

Június 14 – szeptember 28., Balatonföldvári Szabadtéri Színház

www.kultkikoto.huEzt olvastad már?