Hogyan kerüljük el a burn out szindrómát?

Írta: fesztbook.

Közel 10 százalékkal volt magasabb idén a szeptemberi vendégéjszakák száma a főszezonnak hitt augusztusihoz képest. A NeMaradjLe.hu felmérései alapján az elmúlt években

Hogyan kerüljük el a burn out szindrómát?

teljesen átalakultak a magyarok nyaralási szokásai. Egyre többen ismerik fel, hogy az évente egyszeri utazás kihagyhatatlan.  Ha nyáron elmaradt, mindenképpen pótoljuk azt ősszel, hiszen a kiégést megelőzni sokkal egyszerűbb feladat, mint gyógyítani. 

Meglepő statisztikai eredményeket hozott a NeMaradjLe.hu legfrissebb felmérése, miszerint közel 10 százalékkal utaztak többen szeptemberben, mint augusztusban. Az adatok megerősítik a szakemberek megfigyeléseit, hogy a kiégést megelőző módszerek mellett, mint például vitaminkúra, stresszoldás, salaktalanítás, homeopátia, az utazás sem elhanyagolható. Prof. Dr. Bagdy Emőke, a pszichológiatudomány legelismertebb szakembere szerint több szempontból is az a legideálisabb, ha főszezonban megyünk nyaralni, de ha a nyáron nem volt lehetőség erre, pótoljuk azt ősszel, mert utazni, pihenni egyszerűen muszáj.

A nyaralás nem hagyható ki! Évente legalább 2 hetes kikapcsolódásra van szükségünk biológiai szempontból. Véleményem szerint az a legoptimálisabb, ha egyszer utazunk el hosszabb időre, ám ha ezt mégsem tudjuk megoldani valamilyen okból kifolyólag, egy-egy hosszúhétvége is sokat segíthet a feltöltődésben és regenerációban a mai rohanó konzumvilágban. Mert alapszabály, hogy nyaralni muszáj!” – mondta Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, aki hangsúlyozza a nyaralás családösszetartó erejét, gyermekekre gyakorolt pozitív hatásait.

Általános elgondolás, miszerint az augusztus a családi nyaralások főszezonja, de a közhidelemmel ellentétben ma már a június a legerősebb hónap a belföldi vendégéjszakák tekintetében.

Minket is meglepett a legfrissebb felméréseink eredménye. A legmeghökkentőbb változás, hogy míg tavaly közel 20 százalékkal, addig idén már 30 százalékkal többen időzítették júniusra nyaralásukat. Mindezzel megdőlt a mítosz, s már nem az augusztus a szabadságolások hónapja” - nyilatkozta Szalay Ákos, a NeMaradjLe.hu marketingért felelős vezetője.Címke: nyaralás