Szenzáció: kikötött a magyar kenus

Írta: fesztbook.

Hétfő hajnalban jött a hír, hogy Rakonczay Gábor 61. napon kikötött Antiguán, ezzel a magyar fiatalember egyedülálló bravúrt hajtott végre. A szenzációs hírt felesége, Rakonczay Viktória is megerősítette.

Rakonczai 

A sportember teljesen egyedül  segítség nélkül szelte át az Atlanti-óceánt. A terv az volt, hogy 80 napon belül Portugáliából a Kanári-szigeteket keresztül eléri a Karib-szigeteki Antiguát. A kenussal február 6-án szakadt meg a kapcsolat, miután viharba került. Felesége február 6-n beszélt utoljára vele, és az óta semmi féle hír nem jött felőle. Ezek után sokan gondolták azt, hogy Rakonczay Gábor nem fog kikötni Antiguán.

A nem minden napi utazásról az expedíció honlapja folyamatosan beszámolt minden hírről. Miután semmi hír nem jött felőle, ezek után döntötte úgy, hogy Szeremley Huba irányításával egy magyar vitorlás hajót küldenek a keresésére, de ők sem találkoztak vele. Talán a felesége volt az aki végig hitt abba, hogy férje sikeresen célba ér. A csoda végül megtörtént, mert a 61. napon magyar idő szerint éjfélkor Rakonczay Viktória telefonja megcsörrent, és a vonal túlsó végén Rakonczay Gábor hangját lehetett hallani.

Az ő telefonja nem működött ezért miután kikötött, egy másik hajós telefonjáról hívta fel a feleségét, hogy hírt adjon magáról. Felesége holnap indul Antigua szigetére, hogy együtt térjenek vissza Magyarországra.