Portugál ínyencségek Buda kulturális főutcáján

Írta: fesztbook.

Portugália ízei is megelevenednek a Bartók Béla Boulevard ELEVEN Tavaszán, május 6-8. között. Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást,

Portugál ínyencségek Buda kulturális főutcáján

hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa kultúráját, elénk varázsolja magával ragadó hangulatát, annak változatos konyhaművészetével együtt. Buda kulturális főutcájának kávézói, éttermei, borbárjai megmutatják a portugál konyha sokszínűségét, hogy milyen a méltán híres salátafaló lisszaboniak és pacalevő portóiak gasztronómiája.

A Bartók Béla Boulevard valamennyi üzlete, étterme, kávézója, galériája a Gellért tértől a Gárdonyi téren át egészen a Feneketlen-tóig bekapcsolódik a május 6-án kezdődő, harmadik ELEVEN Tavasz kulturális és design fesztiválba, ahol a gasztrokultúra hasonlóan nagy szerepet kap, mint a formatervezés, a zene, a filmművészet vagy az irodalom.

A portugálok köztudottan kedvelik a finom ételeket, ezért a kulináris kínálatban saláták, sajtok, szardíniából készült falatkák, tőkehallal ízesített ételek, süteménykülönlegességek, autentikus kávé, portói bor és megannyi finom, újragondolt portugál étel várja a látogatókat.  

Az ELEVEN hétvégén, a Bor és Kézműves üzletben tartott kóstolók során a tokaji és a portói „szembeszállnak” egymással, hogy kiderüljön, melyik bor miben erősebb.

A portugál kávékultúra szintén megelevenedik a rendezvényen: a Café Gottier-ben eredeti portugál kávé és újragondolt portugál kávésütik kíséretében hallgathatnak előadást a vendégek az ország gasztronómiájáról, receptek, képek, történetek felelevenítésével. 

A Gellért szálló színes, tematikus rendezvényeiről is ismert lett az utóbbi években. Most is parádés programokkal csatlakozik a programsorozathoz: a portugál ízeket is bemutató piacot zenés portugál borvacsora koronázza meg szombat este, és vasárnap portugál Sunday brunch várja az „eleveneket”.

A fesztivál fővédnöke Portugália magyar nagykövete és a magyarországi portugál nagykövet lesz, míg az államigazgatás és a főváros részéről Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár, valamint Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes vállalta a védnökséget.

A Bartók Béla Boulevard már az ELEVEN Tavasz előtt hangolódni kezd a portugál napokra. A rendezvény előfutáraként a Kőbányai Fotóklub Portugáliában készült fényképeiből nyílt kiállítás már most megtekinthető a Danubius Hotel Flamencoban.

A BBB részletes kínálata:

Danubius Hotel Gellért:              portugál piac, szombat este a Fado estek hangulatát megidéző borvacsora, vasárnap portugál Sunday brunch

Danubius Hotel Flamenco:         háromfogásos portugál estebéd, ízutazás a Feneketlen tónál (tengeri halak, egészséges saláták, jellegzetes portugál desszertek)

Bor és Kézműves üzlet:                               tokaji vs. portói - borkóstoló

Café Gottier:                                    a portugál konyha megismertetése Felde Csilla vetítéssel egybekötött könyvbemutatójával; autentikus portugál kávéval és süteménnyel

Kelet Kávézó:                                   világos pörkölésű kávéból készült italok mellé újragondolt portugál süteményválogatás, mediterrán gyümölcsökkel

Hadik kávéház:                                               piknikkosár portugál finomságokból

Divina Delicia:                                 portugál bor és sütemény

Dolce Vita Bor és Delikátesz:    vásár és kóstoló eredeti prémium portugál élelmiszerekből

Tranzit:                                               zenés vacsora portugál ételek felvonultatásával

A BBB valamennyi vendéglátóhelye a hétvége folyamán megjelentet kínálatában néhány ismert vagy kevésbé ismert portugál fogást. 

Időpont:2016. május 6-8.

Helyszín:Bartók Béla Boulevard (1115 Budapest, Bartók Béla út)

További információ:https://www.facebook.com/BartokBelaBoulevard/?fref=ts