Megnyílt a #moszkvater POP-UP

Írta: fesztbook.

A Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeumában májusban #moszkvater - A Széll Kálmán tér története címmel új időszaki kiállítás nyílik,

Megnyílt a #moszkvater POP-UP

amely az újjáalakuló tér történetén túl a városlakóknak az ehhez a kultikus helyszínhez kötődő emlékeit, élményeit is bemutatja. Ezt megelőzően, április közepétől a Kiscelli Múzeum a BVA Budapest Városarculati Nonprofit Kft-vel együttműködésben POP-UP verziót valósított meg, amely a belváros szívében rendhagyó módon ad ízelítőt a májusi átfogó kiállításból.

A POP-UP kiállítást Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes, Simonovics Ildikó, a Kiscelli Múzeum kurátora és Szabó Simon színművész, a Moszkva tér című filmjének egyik főszereplője nyitották meg péntek délután a Budapest Projekt Galériában.

A tárlat iránt érdeklődők a Török Ferenc kultfilmjében elhangzott szállóigének megfelelően újra „moszkvaterezhetnek”. Irodalmi idézetek és hangulatos fotók idézik fel a tér nagy korszakait, kisfilmen keresztül ismert személyiségek osztják meg a hellyel kapcsolatos emlékeiket, és a Real 5D technika révén a galériában virtuálisan bebarangolhatjuk a hamarosan átadásra kerülő új Széll Kálmán teret is, április 24-ig pedig szelfizhetünk a kultikus Moszkva téri óra élethű másával, a vándorórával.

A két hétig látogatható mini tárlat célja a kiscelli kiállításhoz kapcsolódó tárgy- és emlékgyűjtő kampányfolytatása, hogy mind a #moszkvater POP-UP, mind a Kiscelli Múzeumban megvalósuló nagy kiállítás folyamatos, interaktív gyűjtőfelületkéntszolgáljon, és ezáltal párbeszédet indítson el a kurátorok és a nézők, a történetmesélők és az olvasóik között.

A POP-UP kiállítás megtekinthető: 2016. április 16-30.
Helyszín: Budapest Projekt Galéria - 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16.
Nyitva tartás: kedd-szombat, 14.00-20.00 óráig
www.facebook.com/Varosarculat