7 hét múlva Budapesten az Alegría!

Írta: fesztbook.

Az Alegría a Cirque du Soleil legsikeresebb klasszikus produkciója, amely már több mint 10 millió embert szórakoztatott világszerte 1994-es montreáli bemutatója óta. 15 évnyi sátras előadás után az Alegría 2009 májusában újjászületett, hogy az arénák közönségét is elbűvölje.

 Alegria

Bár a nevében szerepel a cirque, azaz cirkusz szó, a hagyományos cirkuszhoz nem sok köze van. Ez a meghatározhatatlan műfaj ugyanis egyszerre mese, tánc, akrobatika, dráma, humor, vásári mutatvány, játék, költészet, fantasztikum, misztika, muzsika és varázslat...
 
Az Alegría szó spanyol eredetű, boldogságot, örömöt, örvendezést jelent; az előadáson 15 különböző ország 55 artistája mutatja be a lélegzetelállító mutatványokat. Az Alegría barokkos stílusa a színpompás kosztümökkel, az élőben előadott zeneszámokkal, a gondosan kidolgozott műsorszámokkal mind-mind hozzájárul az emberi teljesítőképesség és a művészet iránt érzett csodálathoz. Az ügyesség, az erő és a sebesség lenyűgöző kombinációja egy elegáns és könnyed előadásban.

A Cirque du Soleil társulata az Alegría showban olyat tesz, amire csakis ők képesek. Ahogy a Time Magazine írta: "Láthatóvá teszik a hihetetlent..."

Az Alegría végre Budapestre is megérkezik, május 17. és 20. között, csupán 5 előadás erejéig lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában.
 
Előadások:
* május 17., csütörtök, este 8 órai kezdettel
* május 18., péntek, este 8 órai kezdettel
* május 19., szombat, délután 4 és este 8 órai kezdettel
* május 20., vasárnap, délután 5 órai kezdettel 

Jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon és a Ticketpro országos hálózatában.

Az Alegría műsorában több olyan artista szám is található, amely más előadásokban nem látható. Nézzük, 1 hónap múlva mire számíthat a magyar közönség.

Szinkron-trapéz szám
Ifjú és könnyed, a lebegő duó tökéletes harmóniában száll miközben szaltóikkal lenyűgözik a közönséget. A két artista szembeszáll a gravitációval.
                   
Power Track
Előadók egy légies csoportja repül a levegőben vidám bukfenceket és mutatványokat végrehajtva, meglepő magasságokat és sebességet elérve a kereszt alakú rejtett trambulinon.

Egyensúlyozó szám
Romantikus és elegáns, ez a szám óriási fizikai erőt és hajlékonyságot követel egyszerre.  Az artista különböző magasságú botokon egyensúlyozva meghökkentő alakzatokat mutat be.

Tűztánc
Varázslatos és autentikus ez a rituális törzsi tánc amelyet a kongák lüktető ritmusára  adnak elő, botszerű lángoló késeket forgatva a testük körül egy megtévesztően veszélyes számban.
                   
Manipulátor
Ez az elbűvölő előadó a ritmikus sportgimnasztika művészetét kombinálja egy gumiember hajlékonyságával és a balett bájával. Ezüst karikákat és gyönyörű selyem szalagokat használva táncol és szökell a színpadon.

A repülő ember
Ez a virtuóz szembeszáll a gravitációval. A bungee kötél rugalmasságát kombinálva a gyűrű-tornászok erejével, az artista hasítja a levegőt mutatványa közben. Félelmetes előadása az ügyesség, a gyorsaság és az erő hihetetlen kombinációja.

Rúd-szám
Lenyűgöző artisták ugrálnak rudakról a levegőbe és érkeznek vissza rájuk. Hihetetlen ütemben, többszörösen is szinkronban  végrehajtott szaltók és csavarok.
                   
Gumiemberek
Ezek a fiatal, de már veteránnak számító előadók a kifinomult  mongol hajlékonyság művészetét keltik életre.
Lenyűgöző és ötletes gyakorlatok extrém hajlékonysággal és egyensúlyérzékkel párosítva, s nem mindennapi szobor formákat öltve.

Légtornász szám
A 13 méter magasan lévő, három trapézból álló felszerelés igazi légi játszótér a vakmerő akrobaták számára,
akik az erős elkapó emberek között repkednek. A lélegzet- elállító szám a hálóba történő fejesugrásokban tetőzik.

Cyr-kerék
 Az artista által hajtott nagy fémkarika folytonos mozgásban van. A Cyr-kerék egyszerűnek tűnik, hiszen csak egy karika, de a folyamatos mozgást egy bonyolult és energikus előadásmóddal lehet csupán elérni.Ezt olvastad már?