Hatalmas sétáló oroszlán vonult végig Budapest házain

Írta: fesztbook.

A Neked mit jelent Budapest? - kampány keretein belül, 2016. december 5-én valósult meg Budapesten az első,

Hatalmas sétáló oroszlán vonult végig Budapest házain

nemzetközileg is egyedülálló “sétáló fényfestés”, amelynek során a Szabadság híd és Margit híd közötti szakaszon, a rakparton sétálva bárki nyomon követhette Budapest címerállatának és a logóban is szereplő oroszlánnak szimbolikus fejlődéstörténetét a pesti házak falára vetítve.

A fényfestés Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. támogatásával jöhetett létre, amelynek alapvető célja az volt, hogy felhívja az itt lakók figyelmét arra, hogy Budapest egy folyamatosan fejlődő és élhető város, ami ugyan mindenkinek mást jelent, egy dologban mégis kapcsolódunk egymáshoz: szeretjük a várost, szeretünk itt élni.

A Fővárosi Önkormányzat és a BVA által szervezett kampány művészeti partnere, a nemzetközileg is elismert magyar LaLuz Visuals fényfestő-csoport volt. A  LaLuz grandiózus vállalás során egy sétahajóról vezényelte a vizuális élményt. A közel 20 méter nagyságú sétáló oroszlán útjának kultúrtörténeti jelentőségű képei között villantak fel a Neked mit jelent Budapest? szógyűjtő kampány lakosság által beküldött szavai is. 

A Neked mit jelent Budapest? kampány zárásaként december 13-án, a BVA által működtetett Budapest Projekt Galériában nyíló kiállítás kelti életre a szógyűjtés eredményét, ahol, ha valaki lemaradt volna Budapest címerállatának útjáról, felvételről megtekintheti.

AZ ESEMÉNY VIDEÓJA: https://www.youtube.com/watch?v=b_knkLG3pbYEzt olvastad már?