Új pilótákkal és helyszínekkel rajtol az idei Red Bull Air Race

Írta: fesztbook.

Az idei szezon több szempontból is mérföldkőnek számít a Red Bull Air Race történetében, a műrepülő verseny ugyanis fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli,

Új pilótákkal és helyszínekkel rajtol az idei Red Bull Air Race

ráadásul a februári Abu-Dzabi-i szezonnyitó lesz a Red Bull Air Race 75. „gyémánt” futama. Abu-Dzabi mellett egy korábbi népszerű helyszín, San Diego (USA) is visszakerült a versenynaptárba, az oroszországi Kazán pedig új állomásként debütál. A kezdetek óta népszerű állomásnak számító Budapestre július 1-2-án látogat a műrepülő-világbajnokság.

Salzburg (Ausztria) - Tíz izgalmas szezon, 75 futam, több tízezer néző: jubileumát ünnepli idén a Red Bull Air Race versenysorozata. A szokásos helyszíneken, köztük a rajongók kedvencének számító magyar fővároson túl egy új orosz helyszín is bekerült a versenynaptárba.

A Red Bull Air Race február 10-11-én startol az Egyesült Arab-Emírségekben, Abu-Dzabiban, aholimmáron tíz éve rendezik meg a szezonnyitót. A száguldás április 15-16-án folytatódik San Diegóban, amely 2007 és 2009 között az egyik legkedveltebb pálya volt a versenynaptárban, így biztosan idén is izgalmas akcióra számíthatunk majd.

A nyarat Csibában kezdi a mezőny, június 3-4-én Joshide Muroja esélyt kap, hogy megismételje tavalyi hazai győzelmét. Ezután, július 1-2-án a bajnokság Budapestre érkezik, ahol a pilóták a hagyományok szerint a Parlament impozáns épülete előtt, a Duna felett küzdhetnek meg a századmásodpercekért. A hónap második felében, július 22-23-án egy vadonatúj helyszín, az oroszországi sportfőváros, Kazán ad majd otthont a műrepülő versenynek. A nyári utolsó és az őszi első állomás Európában lesz, ezen két helyszínt később jelentik be. A szezonzárót a tavalyi évben debütált helyszín, az Indianapolis Motor Speedway felett rendezik október 14-15-én.

A megújult versenynaptár mellett a Red Bull Air Race mezőnyében is történt jó pár változás: a tavalyi évben a chilei származású Challenger pilóta, Cristian Bolton Hannes Arch helyét vette át a 2016-os sorozatban, ám idén a Master Class hivatalos tagjaként áll majd a rajthoz. Szintén újoncként csatlakozik a mezőnyhöz a francia Mikael “Mika” Brageot, aki a tavaly visszavonul brit világbajnok, Nigel Lamb mentoráltja.

A jegyek már kaphatóak a Red Bull Air Race Világbajnokság versenyeire, köztük a szezonnyitó Abu-Dzabi-i futamra is. Részletekért látogasson el a www.redbullairrace.com honlapunkra

2017-es versenynaptár:

  1. Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi               (Február 10-11.)
  2. San Diego, USA                                              (Április 15-16.)
  3. Csiba, Japán                                                   (Június 3-4.)
  4. Budapest, Magyarország                                 (Július 1-2.)
  5. Kazán, Oroszország                                         (Július 22-23.)
  6. Európa (TBC)                                                  (Augusztus 12-13.)
  7. Európa (TBC)                                                  (Szeptember 2-3.)
  8. Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok              (Október 14-15.)


Ezt olvastad már?