Pénteken startol a 2017-es Red Bull Air Race Abu-Dzabiban

Írta: fesztbook.

Immáron tizedik alkalommal ad otthont a Red Bull Air Race szezonnyitó futamának az Egyesült Arab Emírségek sportfővárosa, Abu-Dzabi.

Pénteken startol a 2017-es Red Bull Air Race Abu-Dzabiban

A műrepülő világbajnokság történelmi, 75. „gyémánt“ futamát most is a Perzsa-öböl felett rendezik, ahol a világ 14 legjobb pilótája száll versenybe a másodpercekért.

Abu-Dzabi (Egyesült Arab Emírségek) – Február 10-11-én újra a lóerőké és a keroziné a főszerep Abu-Dzabiban, ahol immáron tizedik alkalommal startol a Red Bull Air Race világbajnokság mezőnye. A négy kontinensről, tíz országból érkező pilóták a világ legjobbjai, akik verseny közben gyakran elérik a 370 km/órás sebességet, miközben akár 10G-s terhelés is érheti őket, ahogy a 25 méteres pilonok között szlalomoznak.

Az idei legnagyobb ellenfél kétségtelenül Matthias Dolderer lesz, aki tavalyi diadalmenetét éppen Adu-Dzabiban kezdte egy dobogós helyezéssel, és a szezon alatt végig egyre jobban és jobban teljesített. Sőt, ő lett az első pilóta, aki a szezonzáró futam előtti versenyen bebiztosította karrierje első bajnoki címét. Vajon sikerül megismételni a tavalyi bravúrt és idén is ő állhat a dobogó legmagasabb fokára? A duplázás eddig egyetlen embernek, a legendás Paul Bonhomme-nak sikerült a Red Bull Air Race történetében. Egy biztos, konkurencia akad bőven, hiszen a mezőnyhöz idén két új Master Class pilóta, a francia Mikael Brageot és az első chilei versenyző, Cristian Bolton is csatlakozik. Emellett az utánpótlás osztály, a Challenger Cup is három új tehetséggel bővül.

"A csapatok nagyon elszántak, hiszen mindenkinél presztízskérdés, hogy a tíz éves versenysorozat 75. világbajnoki futamát megnyerjék“ - mondta Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH ügyvezetője. "Abu-Dzabi, a motorsportok és a magas színvonal mára egy fogalommá váltak, így tökéletesebb helyszínt nem is választhattunk volna a jubileumi futamnak“.
A jegyek már kaphatóak a Red Bull Air Race Világbajnokság versenyeire, köztük a szezonnyitó Abu-Dzabi-i futamra is. Részletekért látogasson el a www.redbullairrace.com honlapunkra.

2017-es versenynaptár:

  1. Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi               (Február 10-11.)
  2. San Diego, USA                                              (Április 15-16.)
  3. Csiba, Japán                                                   (Június 3-4.)
  4. Budapest, Magyarország                                 (Július 1-2.)
  5. Kazany, Oroszország                                       (Július 22-23.)
  6. Európa (TBC)                                                  (Augusztus 12-13.)
  7. Európa (TBC)                                                  (Szeptember 2-3.)
  8. Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok                        (Október 14-15.)

A Red Bull Air Race versenyről:

A 2003-ban alakult, 2005 óta hivatalos világversennyé nyilvánított Red Bull Air Race 75. futamához érkezik Abu-Dzabiban. Időről időre rajongók milliói követik figyelemmel a világ legjobb versenyzőit, akik gyorsaságuknak, precizitásuknak és hozzáértésüknek köszönhetően válhattak a világ legjobb pilótáivá. A pehelykönnyű, gyors versenygépekkel a pilóták akár a 370 km/órás sebességet is elérhetik, és 25 méter magasságú szlalom pályákon kell megküzdeniük az esetenként 10 G terhelést is meghaladó nehézségi gyorsulással. 2014-ben debütált a Challenger Kupa, amely újonc pilótáknak nyújt lehetőséget arra, hogy fejleszthessék tudásukat alacsonyrepülésű versenyeken. Több mint 10 éves fennállása óta a Red Bull Air Race Világbajnokság jelenti a csúcsot a légi versenyzésben.Ezt olvastad már?