Közel 1500 jelölés érkezett az Év Védőnője Díjra

Írta: fesztbook.

„Az elsők között értesítettem, miután megszületett a kisfiam… Sosem felejti el megkérdezni azt sem, én hogy vagyok…

Közel 1500 jelölés érkezett az Év Védőnője Díjra

Még a férjemet is felkészítette a rá váró feladatokra… Akár hajnal 2-kor vagy hétvégén is hívhatom, nincs az a banális kérdés, amire ne válaszolna készséggel” – özönlöttek a kedvesebbnél, kedvesebb történetek az elmúlt hetekben. A Magyar Védőnők Egyesületének, immáron hetedik éve meghirdetett Év Védőnője Díjának jelölési határideje április 30-án ugyan lezárult, de a szavazás tovább folytatódik. Az eddigi öt kategória mellett idén egy különdíjast is megválasztanak, akire június 11-ig a közönség szavazhat.

A Magyar Védőnők Egyesülete2011-ben alapította meg az Év Védőnője Díjat, amelyre idén kimagasló számú jelölés érkezett. Az anyukák most először két felületen is ajánlhatták segítőjüket: a Magyar Védőnők Egyesületének honlapja mellett, a díjat támogató Sudocrem hivatalos magyarországi Facebook oldalán is, amelyekre összesen közel 1500-an küldték el jelölésüket. A kategóriák végső győzteseit az Egyesületszakmai zsűrije választja ki, akiknek nem lesz könnyű dolguk, mert számtalan olyan, szívhez szóló történetet küldtek be, amelyek nem csak az alázatos, családokat támogató munkát, de a védőnők szakmai felkészültségét is igazolják.

Volt olyan anyuka, aki kisfia nevében megfogalmazott levélben mesélte el a védőnénihez fűződő személyes kapcsolatukat, felidézve a születés előtti időszakot is: „Már az első pillanattól kezdve velünk voltál, mikor még csak Anya pocakjában hallhattál. Vizsgálgattál, méregettél, majd mindent szépen lejegyeztél”. Érkezett olyan családi történet is, ahol mindhárom gyermeket ugyanaz a védőnő gondozta, hiába telt el 15 év a legkisebb és legnagyobb csemete születése óta. Az édesanya elmondta, milyen szerencsésnek érzi magát, és hogy a bizalom, amellyel a védőnénijükhöz fordulhatnak, mennyire fontos számukra. De arra is számos példa van, hogy mekkora odaadással szervezik a legkisebb településeken is a babás közösségeket, összejöveteleket: „Baba-mama klubbot hozott létre, ahol mindig jó tanácsokkal lát el bennünket. Az Anyatejes nap alkalmából megható találkozót szervezett az anyukáknak, a 3 év alatti gyermekeknek pedig decemberben Mikulás ünnepséget. Sugárzik belőle a szeretet, türelme példaértékű. Olyan szeretettel bánik a kisfiammal, amitől mindig kivirul a szívem” -  olvasható az egyik kedves ajánlólevélben.

A közel 1500 ajánlás jelentős része a támogató, a Sudocrem hivatalos magyarországi Facebook oldalán érkezett, amelyek közül szavazással egy közönségdíjast is megválasztanak. Reméljük az Ön védőnénije is kapott jelölést. Köszönje meg Ön is felbecsülhetetlen támogatását szavazatával a https://anapp.me/f/Ei1/  linken, június 11-ig.

Az összesen hat kategória végső győzteseit pedig a június 13-ai, ünnepi rendezvényen, a Védőnők Napján köszöntik majd.Címke: Védőnő  díj  magyar  év  

Ezt olvastad már?