Red Bull Air Race: Budapesten dől majd el a holtverseny

Írta: fesztbook.

Július 1-2-án, immáron tizedik alkalommal tér vissza Budapestre a Red Bull Air Race versenysorozat.

Red Bull Air Race: Budapesten dől majd el a holtverseny

A jövő hétvégén igazán kiélezett versenyre számíthatunk, hiszen a magyar állomás jelöli a szezon félidejét, az első helyen pedig jelenleg holtverseny van. Budapest lesz idén a világbajnokság első európai helyszíne, ahol nézők ezrei figyelhetik a rakpartról, a hidakról és a Gellért-hegyről, ahogy a világ legjobb pilótái a Parlament épülete előtt, a Duna felett száguldanak. 

Budapest (Magyarország) – A rajongók kedvenc helyszíne, Budapest 2004 óta ad otthont a Red Bull Air Race világbajnokságnak, idén július első hétvégéjén rendezik a látványos motorsportversenyt. A Duna felett felállított pálya híresen embert próbáló, így nem lesz könnyű dolga Martin Sonkának, a cseh sztárpilótának, aki jelenleg a japán Joshi Murojával áll holtversenyben a tabella első helyén. Ráadásul idén még egy kihívással kell megküzdenie a pilótáknak: mivel nyáron a Duna vízszintje változó, ezért a szervezők két pályarajzzal készülnek, melyeket az aktuális vízállásnak megfelelően terveztek meg. A végső versenypályáról csak napokkal a futam előtt döntenek, így mindkét eshetőségre fel kell készülnie a pilótáknak.

A szezon közepét jelző futam különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen Budapesten akár el is dőlhet, hogy ki veszi át végleg a vezetést. Így történt ez tavaly is, amikor Dolderer hazánkban kezdte meg diadalmenetét, melyet egy világbajnoki aranyéremmel koronázott meg a szezon végén. A címvédő jelenleg hét ponttal van lemaradva a két első helyezettől. Szintén dobogó közelében van a tavaly csatlakozott cseh pilóta Petr Kopfstein, aki honfitársához hasonlóan mindent megtesz majd a győzelem érdekében.

Idén az érdeklődők Besenyei Pétert is láthatják, aki légi bemutatóval szórakoztatja majd a közönséget.

A Red Bull Air Race versenyeire, közte a budapesti futamra már kaphatóak a jegyek. A legfrissebb információkért látogasson el a www.redbullairrace.com honlapra.

2017-es versenynaptár:

  1. Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi               (Február 10-11.)
  2. San Diego, USA                                              (Április 15-16.)
  3. Csiba, Japán                                                   (Június 3-4.)
  4. Budapest, Magyarország                                 (Július 1-2.)
  5. Kazany, Oroszország                                       (Július 22-23.)
  6. Portó, Portugália                                             (Szeptember 2-3.)  
  7. Lausitzring, Németország                                 (Szeptember 16-17.)
  8. Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok             (Október 14-15.)


Ezt olvastad már?