Red Bull Air Race: Íme a hétvégi program

Írta: fesztbook.

Adrenalin földön, vízen, levegőben – most hétvégén minden az extrémsportról, a zenéről és persze a száguldásról szó majd Budapest szívében,

Red Bull Air Race: Íme a hétvégi program

ugyanis újra hazánkba látogat a Red Bull Air Race mezőnye. A világbajnokság kivételes izgalmakat ígér idén, hiszen jelenleg holtverseny van az első helyen, de a szervezők a futam szüneteiben is rengeteg programmal készülnek. Az activation zone-ban a legjobb magyar freestyle focisták, flatland és trial bike-osok, illetve DJ-k várják a látogatókat, de többször is láthatjuk majd Besenyei Pétert a levegőben, érkeznek a repülőgép relikviák, a Flying Bulls, sőt élőben hallhatjuk a WELLHELLO-t is vasárnap délután.

Ingyenesen látogatható kétnapos rendezvénnyel készülnek a szervezők a hétvégén, amikor a világ legnépszerűbb műrepülős versenye, a Red Bull Air Race újra hazánkba érkezik. A sportág keresztapjaként ismert Besenyei Péter a kalibrációs repüléseken elsőként tesztelheti majd a budapesti versenypályát, de híresen látványos, improvizatív bemutatóit is megnézhetjük majd. Műrepülő legendánkkal pénteken bárki találkozhat, ugyanis a többi pilótával együtt autogramot oszt majd a tököli reptéren 17 órától.

Besenyei mellett szintén feltűnik majd az égen a Red Bull világszerte kuriózumnak számító történelmi repülőgép-gyűjteménye, a Flying Bulls: láthatjuk a B25 Mitchell-t, a gyönyörű Alpha Jeteket, a F4U Corsairt és a T28 Trojant, valamint a BO105-öt, ami a világ egyetlen civil helikoptere, melyet kifejezetten levegőakrobatikai elemek végrehajtására terveztek.

A légi bemutatók mellett érdemes ellátogatni az activation zone-ba is, amely idén a Batthyányi téren lesz, ugyanis szombaton és vasárnap egész napos program várja az érdeklődőket. Láthatjuk többek között Kajtár Norbert parkour bemutatóját, a Gravity Academyből ismert Jamrik András trial bike show-ját és Gyenes Pál flatland bike trükkjeit, de Szász Kitti és Keresztesi Róbert is bemutatják, hogy mire képesek egy focilabdával. A jó hangulatról DJ Whiteboy gondoskodik majd egész hétvégén, vasárnap 13:15-től pedig rövid koncertet ad a WELLHELLO a Ludwig hajón. Szintén vasárnap, 13:50-kor pedig Lábas Vikit, a Margaret Island énekesnőjét hallhatjuk majd élőben, aki a Himnuszt fogja elénekelni Farkas Izsák hegedűművész kíséretében, így megnyitva az aznapi versenyprogramot.

A fő látványosság természetesen a Red Bull Air Race versenye, az időmérő edzésekre szombaton, magára a futamra vasárnap kerül sor. A budapesti futam a nyolc állomásból álló szezon felét jelzi, jelenleg a cseh Martin Sonka és a japán Joshi Muroja állnak holtversenyben az első helyen, így nagyon izgalmas eseményre számíthatunk.Ezt olvastad már?