Világrekord a Nickelodeonnal!

Írta: fesztbook.

Elkészült minden idők leghosszabb, LEGO-kockákból épített játékkígyója! A hétvégén a Millenárison tartott Kidfestre kilátogató több mint 5000 gyermek és lelkes szüleik segítségével és kitartásával megépült az új világrekordnak számító,

Világrekord a Nickelodeonnal!

321 méteres hüllő, amellyel túlszárnyalták az öt éve Malajziában készített, 318 méteres alkotást. A kétnapos rendezvényen a kicsik és nagyok találkozhattak a gyerekcsatorna kultikus figuráival, hiszen többek közt SpongyaBob Kockanadrág teljes életnagyságban, A mancs őrjárat, valamint a Veszélyes Henry népszerű főhősei is „várták” a résztvevőket.

A LEGO Store Budapest és a Nickelodeon hétvégi rendezvényét óriási érdeklődés övezte. A világrekord-kísérlet már pénteken elkezdődött, hiszen előre regisztrált iskolás osztályok és ovis csoportok érkeztek a Millenárisra, hogy közös erővel nekilássanak a gigantikus építmény megvalósításának. Itt találkoztunk egy ismerős arccal, Kiss Gergely olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval.

„Két gyermekkori szerelmem van, a Ford Mustang, illetve a LEGO-zás, és mindkettőnek a mai napig hódolok – igaz, utóbbinak csak a lányaim társaságában. Az előbbi az indiánmániámból ered, mert kedvenc hőseim jártak mustangokkal, illetve az amerikai filmekben látott gyönyörű autók miatt, az utóbbi pedig részben a szüleimnek köszönhető, hiszen tőlük kaptam az első LEGO-imat. Egyik nagy kedvencem egy formatervezettnek alig nevezhető, külsőre kicsit egy holdjáróra hajazó elemes autó volt a 70-es évek végéről, amit emlékeim szerint a dollárboltban, egy kis összekuporgatott valuta ellenében vettek meg az ősök” – árulta el gyermeki mosollyal arcán a Ford nagyköveteként a legújabb Mustang modellt bemutató ex-sportoló, aki SpongyaBob Kockanadrággal is összepacsizott.

De nemcsak Spongya, a csatorna egy másik kultikus arca, Dóra, a felfedező életnagyságú mása is ott volt a Millenárison, illetve számos meglepetés várt még a helyszínre kilátogató, több mint 5000 gyerekre: a LEGO-s programok és aktivitások mellett egy szuper Nickelodeon-játszóház számos remek aktivitással, illetve egy menő ugrálóvár is. Persze a fő attrakció a kígyó volt. A szorgos kezeknek köszönhetően az öt éve Malajziában feleállított világrekord megdőlt: az új csúcs 321 méter! A siklófejű gigászi csúszómászóhoz 881 600, 4x2-es kockát használtak fel, és mintegy 20 óra alatt épült meg. Egy hosszabb szakasza narancssárga-fehérben pompázott, utalva ezzel a Nickelodeon színvilágára, minden megépített 50 méteres szakaszt pedig a gyerekcsatornán futó produkciók sztárjait ábrázoló kreatívok jelölték. Így többek között a Tini nindzsa teknőcök, a Hunter Street: Kölykök póráz nélkül, A Thunderman család, a SpongyaBob Kockanadrág, A mancs őrjárat, valamint a Veszélyes Henry népszerű főhősei „várták” a résztvevőket.Címke: Világrekord  Nickelodeon  LEGO  

Ezt olvastad már?