Istenes Bence: Vagány apuka vagyok!

Írta: fesztbook.

Istenes Bence pontosan tudja, milyen sokat jelent kisfiának, Nátánnak, hogy csecsemőkora óta sokat foglalkozik vele. “Sőt, már akkor beszéltem, hozzá,

Istenes Bence: Vagány apuka vagyok!

amikor az anyukája hasában volt, azt akartam, hogy hallja, szokja a hangomat. Amikor bementem érte a kórházba, mondtam a nővérnek, hogy nyugodtan adja oda, majd én megfürdetem, a kistestvéremet is mindig én mosdattam. Nem akarták elhinni, hogy ilyen bátor vagyok - mesélte a műsorvezető, aki Nátán hamarosan érkező kistestvérét is hasonló módon szeretné nevelni.  

Istenes Bence alighanem helyesen jár el: az UNICEF szerint a gyerekek életének első 1000 napja a legkritikusabb az agyuk fejlődése szempontjából, és egyre több a tudományos bizonyíték arra, hogy az apáknak ebben a folyamatban kulcsszerepük van. Azok a gyerekek, akikkel az apukájuk rendszeresen foglalkozik az életük korai szakaszában, később jobban tanulnak majd és egészségesebb, boldogabb emberekké válnak, mint azok, akiknek ebben nem lehetett részük. Az UNICEF Magyarország június 17-i ingyenes apák napi rendezvényén a Marczibányi Sportcentrumban sztárok is vallanak saját, apasághoz fűződő viszonyukról.

“Nátánt folyamatosan én pelenkáztam, gyakran együtt is fürödtünk, beszéltem hozzá. Szerintem fontos, hogy egy gyerek megszokja az apja hangját, érintését. Nyilván én erősebben fogom mint az anyukája, velem lehet másként is játszani. Nátán tudja: apával szabad birkózni, boxolni, anyával nem. Most két éves és éppen biciklizni tanul, de a kormányt is szívesen forgatja, persze csak akkor amikor áll az autó” – mondta Istenes Bence, aki szerint nem kell burokban nevelni a gyerekeket.

“Örülök, hogy ilyen életrevaló srác lett, aki minden társaságban feltalálja magát. Semmit nem bántunk meg, a következő gyereket is hasonló szellemben neveljük majd. Vagány apuka vagyok, vagány a fiam is” – tette hozzá a műsorvezető.

Vasárnap az Istenes Bencéhez hasonló apukákat ünnepeljük az UNICEF rendezvényén a Marczibányi Sportcentrumban, ahol 10 órától olyan hírességek mesélnek saját élményeikről mint Sebestyén Balázs, Hajós András, Majka, Oláh Gergő és Nánási Pál, de megszólalnak neves szakértők, író (Varró Dániel) és közéleti személyiségek is. Sportprogramok és játékok várják a kicsiket és a nagyokat.

Adatkezelési tájékoztató

Személyes adatainak védelme különösen fontos a számunkra, ennek megfelelően azok kezelése során folyamatosan gondoskodunk a biztonságáról. Adatkezelésünk mostantól a 2018. május 25-én hatályba lépő Általános Adatvédelmi Rendeletnek (az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelet – a „GDPR”) is megfelel, ennek érdekében számos, az Önök adatait védő intézkedést tettünk.

Ezzel kapcsolatban Önnek nincs különösebb teendője, de kérjük, hogy figyelmesen olvassa el az új szabályoknak megfelelően megváltozott Média kapcsolatokat érintő adatkezelési tájékoztatót.  https://unicef.hu/adatkezelesi-tajekoztato-media-reszere/

Amennyiben a továbbiakban, a szervezet jogos érdekével szemben, nem kíván tőlünk sajtóanyagot/híreket kapni az UNICEF tevékenységéről, programjairól vagy más eseményekről, írjon nekünk emailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, ahol kérésének megfelelően, adatait töröljük nyilvántartásunkból.Ezt olvastad már?