Bécsújhely lesz a Red Bull Air Race utolsó európai állomása szeptember 15-16-án

Írta: fesztbook.

15 évvel ezelőtt az osztrák Zeltweg városában rajtolt el az első Red Bull Air Race. A világbajnoki sorozat néhány nap múlva visszatér a gyökereihez,

Bécsújhely lesz a Red Bull Air Race utolsó európai állomása szeptember 15-16-án

a következő futamnak ugyanis az európai repülőközösség számára is kiemelt fontosságú helyszín, Bécsújhely ad otthont. A Red Bull Air Race rajongói kiélezett versenyre számíthatnak: a szezonból csupán három forduló maradt, és a tabella első három helyezettje között mindössze hat pont különbség van, így a szeptemberi futamon akár el is dőlhet, hogy ki lesz az idei világbajnok.

Bécsújhely, Ausztria – Szeptember 15-16-án a világ 14 legjobb pilótája és hipermodern repülőgépeik 370 km/órás sebességgel és 12G erővel csapnak össze az európai repüléstörténet bölcsője, Bécsújhely felett, amely egyben a versenysorozat idei utolsó európai állomása.

Bécsújhelyen Európa legrégebbi (1909-es) és legnagyobb természetes repülőtere szolgáltatja a helyszínt a szezon első szárazföldi állomásához. A pálya új kihívásokkal várja a pilótákat, akiknek 25 méter magasan kell a felfújható, szárnyérintésre leeresztő pilonok között cikázniuk, ráadásul a futam a megszokottaktól eltérően álló rajttal indul, ami ugyan lehetővé teszi, hogy a nézők már a felszállás pillanatától figyelemmel kövessék a repülőket, a pilótáktól azonban tökéletes technikát követel, hogy elérjék az optimális sebességet.

A világbajnokság végének közeledtével a nyolc futamból álló versenynaptár hatodik állomásán egyértelműen a sebességé lesz a főszerep. Az összesített ranglistát a jelenleg élete eddigi legjobb szezonját repülő amerikai Michael Goulian vezeti 55 ponttal. Az őt fej-fej mellett 49 ponttal követő cseh Martin Šonka és ausztrál Matt Hall is dobogósként végzett a tavalyi évben, szorosan mögöttük pedig 2018 új fiatal tehetsége, a francia Mika Brageot és a címvédő japán Joshide Muroja áll.

Bécsújhely központi elhelyezkedése a szomszédos országok rajongóinak is lehetővé teszi, hogy élőben szurkoljanak kedvenc pilótáiknak.

„Az osztrák futam igazán különleges lesz, hiszen ez az állomás van a legközelebb Csehországhoz” – mondja Šonka, aki Magyarország és Oroszország után sorban a harmadik győzelmére hajt. „Nagyon sok rajongó érkezik majd az országunkból, nagyszerű lenne megjutalmazni őket a hihetetlen támogatásukért.”

 

Jegyek már kaphatók a Red Bull Air Race szeptember 15-16-i bécsújhelyi futamára és a két záró versenyre az Egyesült Államokban. A jegyekkel és a versennyel kapcsolatos további információkért látogasson el a www.redbullairrace.com oldalra.

2018-as Red Bull Air Race versenynaptár:

Február 2-3.:                     Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek

Április 20-22.:                    Cannes, Franciaország

Május 26-27.:                    Csiba, Japán

Június 23-24.:                    Budapest, Magyarország

Augusztus 25-26.:           Kazany, Oroszország

Szeptember 15-16.:       Bécsújhely, Ausztria

Október 6-7.:                    Indianapolis, Egyesült Államok

November 17-18:            Fort Worth, Egyesült ÁllamokEzt olvastad már?