Megérkezett az új Kelemen Kabátban kislemez!

Írta: fesztbook.

A hazai popszíntér egyedülálló alakja mozgalmasan zárja az évet: az együttes nemrég megjelent videoklipje után tovább erősít Zajlik a világ című kislemezével, december 25-én pedig lemezbemutató szuperkoncerttel dübörög az Ötkertben!

Megérkezett az új Kelemen Kabátban kislemez!

A Kelemen Kabátban 2013-ban kisebb megújuláson ment keresztül, az új hangzás a most megjelenő, Zajlik a világ című EP-n debütál. „A Zajlik a világ három dala három különböző stílust képvisel, a lemez sokfélesége hűen tükrözi a Kelemen Kabátban ars poeticáját, mely elutasítja a mindent keretek közé szorító, korlátozó zenei kategorizálást.” – fejtette ki a Szerecsenkirály néven futó Horváth Boldi. Az EP az együttes 2014 tavaszára várható, második nagylemezének előfutára.

Szintén az együttes újdonsága a kislemez címadó dalához készült, exkluzív, animációs videoklip. A Zajlik a világ karakteres audiovizuális projekt: a videóban a népszerű grafikus, Tripsánszki „Tripo” Dávid urban street art hatású grafikáival elevenedik meg a Kelemen-mitológia. „A Zajlik a világ című szám a jelenleg Amerikában taroló EDM hullám pozitív zeneiségét ötvözi a lassabb, törzsi moombahton-szerű underground eklektikával.” – mondta el Horváth Gáspár, azaz Jumo Daddy. A klip 10 hónapos munka eredménye, animációjáért a jól ismert grafikusok, Filkor Gábor és Kalászi Benjámin felelnek.

Az új kislemez anyagát december 25-én hallhatjuk először az Ötkertben. Az egy órás buli egyszerre lesz lemezbemutató és élő, karácsonyi szuperkoncert. Az újragondolt profil keretein belül a fiúk – Jumo Daddy, M-Papa és Szerecsenkirály – azt is megfogadták, hogy a jövőben kizárólag élő fellépéseket vállalnak.

A Zajlik a világ kislemez az alábbi linken tölthető le:

 https://www.dropbox.com/sh/nfl4pph1qthtdfk/VTwXCbgVXC