Harminc éves a Moby Dick

Írta: fesztbook.

A hazai thrash metal sarokköve, a soproni Moby Dick, idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, amit egy új lemezzel koronáz meg. A jubileumi hanghordozót élőben december 10-én, a Fehérvár úti CLUB 202-ben headbengelhetik végig a műfaj rajongói.

Moby Dick

Méltó jubileumi ajándék a rajongóknak az az új album, amely októberben A holnapok ravatalán címmel jelent meg és mindjárt a MAHASZ album eladási listájának első helyén nyitott, majd még négy héten keresztül szerepelt a legkeresettebb albumok TOP listáján. Az új lemezzel kapcsolatban Göbl Gábor, a banda basszistája így beszél: „A kompromisszum mentes fémzenénk, mely a mindennapjaink problémáiról szól, óriási energiákat szabadít fel.”

Hat év koncertekkel teli időszak után született a mostani lemez. Ez idő alatt több mint 150 koncertet adott a zenekar szerte a Kárpát-medencében, s a hazai nagyfesztiválok állandó fellépője volt a banda. Az új MOBY DICK dalok tekintetében böjtölésre kárhoztatott rajongók étvágyát két komoly produkcióval igyekeztek csillapítani az elmúlt években. Egyrészt a fennállásuk 25. jubileumi évfordulóján rögzített teltházas PECSA koncertjük DVD filmjével, másrészt a Bálnavadászok című tribute albummal, amelyen szinte a teljes magyar rock mezőny - Depresszió, Kalapács, OSSIÁN, Junkies, Dariada, Akela, Auróra, Zanzibár - tisztelgett előttük egy-egy általuk választott meghatározó jelentőségű Moby Dick dal feldolgozásával.

Most azonban itt a várva várt új Moby Dick korong, s az élő bemutatója december 10-én, a budapesti CLUB 202-ben.Címke: Moby Dick  ünnep  album  

Ezt olvastad már?