A Müpát is megtölti a Kowalsky meg a Vega

Írta: fesztbook.

Több mint egy hónappal a fellépés előtt minden jegy elkelt a Kowalsky meg a Vega január 26-i, rendhagyó big band koncertjére a Művészetek Palotájában. A zenekar a két ünnep között, december 29-én még fellép a budapesti Club 202-ben, utána azonban áprilisig nem lesz több koncertje a fővárosban. 

Kowalsky meg a Vega

A zenekar tizedik születésnapja alkalmából november 25-én jelent meg „Az évtized” lemeze” című dupla album a legnagyobb slágerekkel és tíz új dallal. A lemezátadó koncertre másfél héttel korábban elővételben elkelt minden belépő. A fantasztikus hangulatú, teltházas buli után a zenekar bejelentette, hogy január 26-án vonósnégyessel, zongoristával és vokalistákkal kibővülve lép fel a budapesti Művészetek Palotájában. A rendhagyó esemény előtt bő egy hónappal már erre a koncertre is elkelt az összes jegy.

- A lemezátadó buli sikere után számítottunk rá, hogy a MüPában is teltház lesz, de az végtelenül megtisztelő, hogy ennyire gyorsan elkapkodták a jegyeket.  A nyári fesztiválidőszak óta érezzük, hogy az új, tíztagú felállás és a kibővített hangszerelés jót tett a csapat és a rajongók kapcsolatának. Folyamatosan bővül a közönségünk. A hűséges követőink mellett a bulikon megjelentek azok, akik nem csak a rockzenét keresik, és egyre többen jönnek a harmincas-negyvenes korosztályból is. Ez a hatalmas érdeklődés talán annak is köszönhető, hogy a zenekar idén tíz éves, ami fontos mérföldkő – mondta Kowalsky, a zenekar dalszerző-frontembere.

A Kowalsky meg a Vega rajongóinak sietniük kell, ha Budapesten akarják hallani a kedvenceiket. A csapat december 29-én a Club 202-ben ad önálló koncertet, de utána hónapokig, az áprilisi lemezbemutató koncertig egyáltalán nem lép fel a fővárosban.

- Ezen az évbúcsúztató bulin az új lemezről több dalt is előadunk majd, és ősbemutató is lesz, hiszen a Hol volt, hol nem volt című számot eddig még nem játszottuk koncerten. A Club 202-ben a vendégek kedvezményes áron vásárolhatják meg „Az évtized lemezét” és három év kihagyás után végre újra kaphatók lesznek a pólóink is – árulta el Kowalsky.

A Kowalsky meg a Vega idén utoljára december 30-án a szombathelyi Illegál Fesztiválon áll színpadra az Ocho Macho zenekar társaságában.Ezt olvastad már?