Végleges az 54. Grammy díjátadó fellépőinek névsora

Írta: Antal Beatrix.

Február 12-én rendezik a zeneipar legrangosabb díjátadó eseményét, a Grammy gálát, amelynek idei házigazdája LL Cool J lesz, műsorvezetői pedig Dierks Bentley, Drake, Miranda Lambert és Gwyneth Paltrow.

Grammys

A ceremónia, amit élőben számos weboldalon követhetünk, rendszerint nem csak a díj várományosai és a díjazottak miatt tart számot a nagy érdeklődésre, hanem a neves fellépők miatt is. Friss bejelentések szerint ugyancsak a fellépők között lesz Katy Perry, aki két kategóriában díjra is esélyes Firework című dalával. Nagy showt ígér a három díjra jelölt Coldplay és Rihanna, akik a gálán mutatják be először közös dalukat, a Princess of China-t, ami a Coldplay nemrég megjelent ötödik stúdióalbumán, a Mylo Xyloto-n szerepel.

Szintén érdemes figyelemmel kísérni a Foo Fighters és Deadmau5 közös produkcióját, de biztosan nem okoz majd csalódást Bruce Springsteen sem. A Grammy színpadán először mutatkozik majd Jason Aldean – aki Kelly Clarksonnal lép fel –, a The Band Perry és Blake Shelton – akik Glen Campbell-lel állnak együtt színpadar, valamint Nicky Minaj. Rajtuk kívül Bruno Mars, Paul McCartney, Taylor Swift és a hangszálműtétje óta először nyilvánosság elé álló Adele szórakoztatja majd a közönséget és a tévénézőket.Címke: Adele  Grammy 2012  Katy Perry  Rihanna