Isteni hétvége az A38-on

Írta: Antal Beatrix.

A belga dEUS első budapesti klubkoncertjét az A38 hajón adja március 3-án. A több mint húsz évvel ezelőtt Antwerpenben alakult art-rock zenekar tavaly ősszel adta ki legutóbbi, Keep You Close című albumát, így koncertjük lemezbemutatónak is tekinthető.

Az indie körökben ismert banda nem először jár hazánkban. 1999-ben a Kistadionban az REM,  2006-ban a Radiohead előzenekaraként a Szigeten léptek fel, ahová idén nyáron is ellátogatnak majd, rajongóik nagy örömére.

A dEUS a kilencvenes években vált kultikus zenekarrá első három albumuk (a Worst Case Scenario, az In A Bar Under The Sea és a The Ideal Crash) által, amit hosszas leállás követett, végül 2004-ben újra berobbantak a zenei világba. Két évtizedes történetük alatt több zenei stílussal kísérleteztek, melynek eredménye egy elektronikus gitárpopos, a jazzt és a rock irányzatait egybe sűrítő, nagyszerűen eltalált elegy lett. Népszerűségük oka az is, hogy élőben épp olyan tökéletesen játszanak, mint a stúdióalbumaikon.

A Soundkitchen a közönség kívánságának megfelelően látja vendégül őket az A38 március 3-án, ahol a szintén belga indiezenekar, a Little Trouble Kids és az örmény Wattican Punk Ballet-tel együtt játszanak majd.Ezt olvastad már?