Áprilisban jön a Prodigy

Írta: Antal Beatrix.

Április 28-án újra Budapesten lép fel az utóbbi tizenöt év legnépszerűbb elektronikus csapata, a Prodigy. A brit zenekar ezúttal a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

Az ismert banda már számos alkalommal járt hazánkban, legutóbb éppen a tavaly a Sziget fesztiválon, de többször játszottak a VOLT közönségének is. Alig akad, aki nem ismerné őket, így előre borítékolható, hogy hatalmas érdeklődés övezi majd az áprilisi bulit.  

1990-es megalakulásuk után két évvel már megjelent első nagylemezük, az Experience, és a kilencvenes években sorra jöttek az olyan slágereik, mint a Voodoo People, a Smack My Bitch Up, a Breathe vagy a Firestarter. Keith Flint, Liam Howlett és az MC-ként közreműködő Maxim eddig több mint 25 millió lemezt adott el világszerte.

A zenekar utoljára 2009-ben jelentkezett albummal, ami az Invaders Must Die címet kapta (és aminek turnéja során háromszor is vendégeskedtek Magyarországon). Tavaly World's on Fire címmel koncertfilmet adtak ki, ami a banda show-inak színfalai mögé is betekintést enged. Az idei év végére pedig újabb stúdióalbumot ígérnek.

Habár a brit zenekar koncertjein általában tombol a közönség, az Arénabéli bulira ülőjegyek is válthatóak – kérdés azonban, hogy az ide jegyet váltók meddig bírják ki ülve.



Ezt olvastad már?