Új dal, új album – visszatérőben a Gossip

Írta: Antal Beatrix.

A nyáron a Balaton Sound-on is fellépő Gossip még nyár előtt megjelenteti ötödik nagylemezét, amelynek első dala március 12-én debütált.

Beth Ditto és zenekara hivatalosan is bejelentette, hogy új albumuk, ami A Joyful Noise címet kapta, május 22-én jelenik meg. Hétfő este óta ismert már az első kislemezes dal is, a Perfect World, melynek premierje a BBC Radio1-on volt, azóta pedig a legnagyobb videómegosztó portálokon is meghallgatható.

A zenekar hároméves hallgatás után tér vissza a zenei palettára. Legutóbbi albumuk, a Music For Men 2009-ben jelent meg, és több mint 1 millió példányban kelt el. Igaz, a hangjával és megjelenésében egyaránt extravagáns énekesnő tavaly szólóban négy számot tartalmazó kislemezzel jelentkezett, ami nemes egyszerűséggel az EP címen futott.

A háromtagú brit együttes 1999-ben alakult, ám debütáló albumukat csak 2001-ben hozták ki. A nagy áttörést viszont csupán 2006-ban tudták elérnil: a Standing In The Way Of Control egy csapásra az év felfedezettjévé tette őket.

Az A Joyful Noise produceri munkálatait  egyébként Mark Ronson és Brian Higgins, a brit Xenomania produkciós csapat vezetője végezte.  A májusban megjelenő nagylemez biztosan szerves részét fogja alkotni a nyári turnéknak, így a Balaton Sound-ra megtanulhatjuk az összes dalt, hogy Beth Ditto-val együtt énekelhessünk.   Ezt olvastad már?