Subways az A38-on is

Írta: Antal Beatrix.

Akiknek a szívét megdobogtatta a hír, hogy a Subways ismét a Sziget fesztivál vendége lesz, azok számára bizonyára nem újdonság, hogy az alternatív brit trió március 26-án az A38 hajón játszik.

A Billy Lunn, Charlotte Cooper és Josh Morgan alkotta rockzenekar tavaly szeptemberben megjelent új lemezének, a Money and Celebritynek tavaszi turnéja keretében lép fel az újbudai koncerthelyszínen, ahol már szintén játszottak, utoljára 2010-ben.

A 2000-ben alakult, és kezdetben Nirvana számokat játszó Subways eddig három stúdiólemezt tudhat maga mögött. Inspirálójuk később is a Nirvana maradt, amihez egy kis Asht kevertek a mai punkrock-indie hangzás eléréséhez. Debütáló albumuk, a Young for Eternity 2006-ban, második lemezük, az All or Nothing 2009-ben jelent meg, ezekről olyan hazánkban is ismert dalok kerültek külön EP-re, mint a Rock & Roll Queen, az Oh Yeah vagy az I Want to Hear What You Got to Say. Bár Magyarországon kevésszer csendülnek fel slágereik a rádiókban, a szigetországban akkora sikernek örvendenek, hogy Guy Ritchie kérésére a 2008-ban mozikba került Spíler című film egyik jelenetében is szerepeltek.

A hétfő esti – bizonyára teltházas – koncertjük előtt két magyar zenekar, a budapesti punk-rock trió, a Nonverse és a dallamos garázsrockban utazó Cante Diem melegíti fel az amúgy is forró hangulatot.Címke: A38  koncert  Subways  Sziget  

Ezt olvastad már?