Ennyi volt: feloszlott a Jet

Írta: Antal Beatrix.

Az ausztrál rock zenekar hétfő délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hivatalosan is feloszlottak,  tagjai ezentúl saját alkotói törekvéseik megvalósításán dolgoznak majd.

A négytagú formáció 2001-ben Melbourne-ben alakult, a hírnevet pedig 2003-as albumuk, a Get Born, illetve annak legfülbemászóbb dalai, a reklámzeneként ismert Are You Gonna Be My Girl és a Rollover DJ hozta meg számukra. Ezzel nem csak Ausztrália, de az egész világ kedvenceivé váltak. Nick és Chris Cester, Cameron Muncey és Mark Wilson ezután intenzív nemzetközi turnézásba fogtak. Második nagylemezük így csak három évvel később látott napvilágot, Shine On néven, amivel sok újat nem mutattak, de hozták a tőlük megszokott színvonalat, és rögtön a slágerlisták első helyeire ugrottak. 2009-ben jelent meg Shaka Rock című harmadik albumuk, ebben az évben a Sziget nagyszínpadán is koncerteztek.

Kezdeti sikereiket viszont a Shine On-nal sem tudták túlszárnyalni. Talán ez vezetett odáig, hogy 2012-ben, hat és félmillió eladott lemezzel és megannyi turnéval a hátuk mögött (ebből három és félmillió példány a Get Bornnak köszönhető), úgy döntöttek, más irányt vesznek.

Rajongóiktól közleményben búcsúztak, és megköszönték nekik, hogy oly sok évig mellettük álltak, hozzátéve, hogy bár a zenekar megszűnik, de mint termék és mint név továbbra is létezni fog, ezt pedig újrakiadásokkal és újszerű kiadványokkal továbbra is életben tartják. A tagok saját produkcióikba fektetik energiáikat. Nic Cester és Cameron Muncey egyelőre szabadok, de Chris Chester és Mark Wilson 2011-ben Damndogs néven alapítottak saját zenekart.Ezt olvastad már?