Magyar zenész előtt tiszteleg Santana új lemezén

Írta: Antal Beatrix.

Carlos Santana május közepén megjelenő új albumán két magyar vonatkozású dal is szerepel. Május 14-én jelenik meg Santana 36. albuma, ami a Shape Shifter címet kapta.

A korongon 13 dal található, ezek többsége instrumentális, és csak egy olyan dal hallható rajta, amiben ének szerepel, ebben Andy Vargas és Tony Lindsay közreműködtek. A gitárvirtuóz új lemezét az amerikai őslakos indiánoknak ajánlotta. Nekünk, magyaroknak azonban ennél sokkal inkább az dobogtatja meg a szívünket, hogy a Shape Shifter két számának magyar vonatkozása is van.

Az egyik ezek közül a Mr. Szabó című dal, amivel Santana a legendás jazzgitáros-zeneszerző Szabó Gábor emléke előtt tiszteleg. Az 1956-ban emigrált Szabó egyik, Gipsy Queen című szerzeményét 1970-ben dolgozta fel Santana az Abraxas című albumán, méghozzá a Black Magic Woman-nel egybeolvasztva. A Shape Shifter másik magyar motívuma a Macumba In Budapest, a Walter Afanasieff társszerző-producerrel közösen írt szerzemény, amit a kiadó albumismertetője szerint csak címében ajánlottak a magyar fővárosnak.  

Carlos Santana többször járt már Magyarországon, de ha legközelebbi itthoni koncertjén biztosan nagy sikere lesz ezeknek a daloknak.Címke: Santana  Shape Shifter  új lemez  magyar  

Ezt olvastad már?