Újraéled Szabó Balázs Bandája

Írta: Antal Beatrix.

Szabó Balázs rövid szünet után április 27-én az Akvárium Klubban tartja első koncertjén a teljesen megújult zenekarával.

Nagy volt a csend azután, hogy Szabó Balázs úgy döntött, le szeretné cserélni folkfunkot játszó zenekarának eredeti tagjait, akikkel két albumot készített. Az új tagokat (Földes Gábor -nagybőgő, basszusgitár, a Fabula Rasa korábbi zenésze, Harangozó Sebestyén - gitár, ének, ex-Volvox, Sun City), G. Szabó Hunor - dob, a Qualitons és a Smárton Trió tagja, illetve Ölveti Mátyás - cselló, Accord Quartet) hamar megtalálta, és három hónapnyi munka után színpadkésznek érzik magukat. A régi dalokat újrahangszerelték, közben pedig két új dal is megszületett. A zenekar vezetője szerint már készül a harmadik lemez, ami a korábbiakhoz képest új stílust fog mutatni.

Szabó Balázs régi zenésztársai (Szabó János - brácsa, vokál; Rostás Ottó - gitár, ének; Inoka Győző - nagybőgő; Szegedi Attila - basszusgitár; Fekete Dezső - dob) sem hullottak szét, ők másokkal kiegészülve Lexebb néven új együttest alakítottak.

A Szabó Balázs Bandája új felállásával április 27-én a budapesti Akvárium Klubban ismerkedhetünk meg, ahol egyébiránt az olasz La Tresca is bemutatkozik. Premierjük után minden bizonnyal a klubok és a fesztiválok színpadán is láthatjuk, hogy a zenekar nem veszett el, csak átalakult.Ezt olvastad már?