Pixie Lott az Arénában

Írta: Antal Beatrix.

Pixie Lott lesz a Viva Comet külföldi sztárvendége a zenecsatorna június 14-i díjátadó gáláján a Papp László Budapest Sportcsarnokban, ahol idén is felvonulnak a magyar popzenei élet jelentős előadói.

A zenetévé tizenkettedszer nyújtja át elismeréseit a közönség és a szakmai zsűri döntése alapján egy gálaműsor keretében, melynek idei sztárvendége a brit énekes, dalszerző és táncos Pixie Lott. A mindössze 21 éves Pixienek ez lesz az első magyarországi fellépése.

A bájos és kellemes hangú popénekesnő első kislemeze, a Mama Do 2009-ben jelent meg, és hetekig vezette a brit slágerlistákat, ennek köszönhetően abban az évben elnyerte a Legjobb angol/ír előadónak és a Legjobb Push előadónak járó címet. Legutóbbi albuma tavaly került a boltokba, a frappáns Young Foolish Happy címmel, melynek második kislemeze, a Kiss the Stars éppen idén januárban látott napvilágot, így koncertje iránt bizonyára nagy lesz az érdeklődés.

A júniusi gálának azonban nem csak ő lesz az egyetlen főszereplője, hiszen azon az estén öt kategóriában osztják ki az elismeréseket az Aréna színpadán. A legjobb férfi előadónak járó elismerésért Fehér Balázs, Fluor, Király Viktor, SP és Vastag Csaba, a legjobb női előadó díjáért Barbee, Hien, Janicsák Veca, Tolvai Renáta és Tóth Gabi versengenek. Június 14-én derül ki az is, hogy az Anti Fitness Club, a Children of Distance, a Compact Disco, a Hősök vagy a DSP lett-e az év legjobb együttese. Legjobb új előadóként a No Alibi, Young G, Johnny K. Palmer, a Kelemen Kabátban és a Polar Dear szerepel az ötös listán. Míg a kategóriák többségében a közönség szava a döntő, addig a legjobb videoklipet a szakmai zsűri választja majd ki a jelöltek közül, ahová DSP: Már megint, The (Hated) Tomorrow: Kriszta, Punnany Massif: Pécs aktuál X, SP: Maradnék, Varga Viktor: Szőkével álmodtam című klipjei kerültek be. Továbbá kiosztják a Magyar Könnyűzenéért Díjat, amit egy legalább egy évtizede a zenei pályán lévő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó előadónak ítélnek majd oda.Címke: Aréna  Pixie Lott  Viva Comet