Intim képsorokkal hódít az augusztusi VIVA Push

Írta: fesztbook.

Katona-Zsombori Éva, azaz ÍV számos zenei stílust és formációt kipróbált, mielőtt szóló előadóként találta meg önmagát.

Intim képsorokkal hódít az augusztusi VIVA Push

Különleges „body mapping” technikával készült, Mindig vársz című klipje kiérdemelte a VIVA Push augusztusi elismerését, ami számos további pozitívum mellett alátámasztja ÍV elképzelését, miszerint „2016 a jó pillanatok éve”.

Ének- és jazz-zenekartól kezdve underground formációig (Mantra Porno) ÍV számos műfajban kipróbálta magát, mielőtt a szóló előadás mellett tette le a voksát. Azt, hogy megtalálta a helyét jól jelzi a VIVA Push elismerése is: Mindig vársz című dalát a zenecsatorna augusztusban kiemelten játssza és további megjelenésekkel is támogatja a fiatal előadót. „Nagy megtiszteltetés ez, hiszen sokan érdemesek lehetnének még a Push-ra. Sok minden történik most velem, és ez a kiemelt figyelem meghatározó fejezet lehet egy nagyobb lépéshez. Biztosan lesznek olyan lehetőségek, amit ennek köszönhetek majd, és ez szuper!” - vallotta be ÍV, aki teljes gőzzel dolgozik az új dalain és az albumán is.  

Bognár Tibi - az egyik legrégebbi "motoros" a szakmában - lett a menedzserem, akivel régóta ismerjük egymást, de most végre együtt is dolgozunk. Tibi underground berkekben és a popzenében is tevékenykedik, így remekül kiegészítjük egymást. Tóth Lóránt zeneszerzővel is dolgozom a dalokon, a hamarosan megjelenő legújabb felvételt pedig Moldvai Márkkal – ex Neo – készítjük, és már a feléneklésen is túl is vagyunk” – árulta el az énekesnő, aki a Tóth Lóránt által jegyzett, Mindig vársz című dalával vívta ki a VIVA elismerését.

„Lórival régi a barátság és ugyanolyan régi a munkakapcsolat is, csak nekem ír dalt. Ez pedig olyan könnyen született, amilyen friss tudott maradni. Általában a férfi-nő kapcsolatról énekelek, de mindig van egy kis átvitt értelme a szövegnek, ahogy itt is. Ez az első magyar dalom, de nem az utolsó” – szögezte le az előadó, akinek a klipje különleges „body mapping” technikával készült: ilyenkor a testre mozgó animációt vetítenek.

„A klip eszmei anyja Góg Emese, a rendezésében animációs szakemberként Szmicsek Levi is közreműködött, a kamera mögött pedig Borbély Ádám állt. Jópár éve ismerjük egymást a MOME-ról, ahova én is jártam. Innen jött a közös munka gondolata is: szerettünk volna valami nagyon egyszerűen megfogalmazott, mégis üde, enyhén szexi, intim képsort csatolni a dalhoz, és szerintünk jól sikerült. Fogunk még együtt dolgozni, ez biztos!” –mondta az előadó, aki majdnem belebetegedett a forgatásba.

„Nagyon meg voltam fázva akkor, és ehhez képest nem volt fűtés a helyiségben, ahol felvettük a jeleneteket. Féltem is, hogy nagyobb baj lesz belőle, de szerencsére megúsztam, és összességében nagyon jól éreztem magam” – tette hozzá ÍV, akinek jelenleg országos akusztik turnéja zajlik.

A VIVA minden hónapban extra megjelenési lehetőségekkel támogatja a legtehetségesebb fiatal előadókat és formációkat. A VIVA PUSH augusztusi kiemeltje, ÍV előtt többek között olyan előadók kapták meg a népszerű zenecsatorna elismerését, mint a Soulwave, Willcox, OliverFromEarth, a BSW, Koszi Janka és Antal Timi.