Öngyilkos lett a The Killers szaxofonosa

Írta: Antal Beatrix.

Tommy Marth-ot, a The Killers szaxofonosát hétfőn holtan találták Las Vegas-i otthonában. A szomorú hírt tegnap a zenekar is megerősítette.  

A 33 éves zenész lelőtte magát, idegenkezűségre azonban semmi jel nem utalt, így a Clark Megyei Halottkémi Hivatal szerint a halál oka egyértelműen öngyilkosság. Hogy milyen körülmények között vesztette életét Tommy Marth, vagy hogy mi indokolta tettét, az egyelőre még nem ismert.

„Egy fény kialudt Las Vegasban ma este. Utazz jól Tommy." - írja a The Killers hivatalos közleményében. Marth legjobb barátja, Ryan Pardey így nyilatkozott a Las Vegas Weeklynek: „Egyelőre még csak próbálom a helyére tenni a dolgokat, és azokon szeretnék segíteni, akik most rosszul érzik magukat. Ő volt az egyik legtehetségesebb ember a közösségünkben, és az egyik legjobb barátom 18 éves korom óta." A tehetséges szaxofonost zenésztársa és családja gyászolja.

Tommy Marth a The Killers turnécsapaténak volt a tagja, de játszott a zenekar két utolsó albumán, a 2006-ban megjelent Sam's Town és 2008-as Day & Age című nagylemezeken is. A két éves pihenő után idén visszatérő The Killers a 2012-es Sziget fesztivál zárónapjának legnevesebb fellépője. Hogy fellépésüket befolyásolja-e szaxofonosuk tragikus halála, arról még nem érkezett hír.Ezt olvastad már?