„Kiherélték itthon a rockzenét!”

Írta: fesztbook.

Itthon és külföldön is haldoklik a klasszikus rock. Az okok összetettek: a hazai rockvilág nagyjai közül Nagy Feró a rendszert és a médiát vádolja,

„Kiherélték itthon a rockzenét!”

Závodi Gábor szerint azonban a változó trendek is közrejátszanak. Mindezzel szembefordulva a nemrégiben megválasztott rocknagykövet, Takács Csaba Rock Camp-et szervez, hogy a fiatal generáció ne nőjön föl rockzene nélkül.

Haldoklik a klasszikus rock műfaj hazánkban, amelynek okát a zenei szakma jeles képviselői fejtették meg. A hanyatlás ellen talán van megoldás, de ez egy hosszabb folyamat.„Itthon folyamatosan kiherélik a rockzenét. A rendszerváltás óta semmi nem változott, nincs igazi szólásszabadság, a médiában a mai napig kisípolják a 8 óra munka szövegét”- mondta Nagy Feró.

Hasonlóan látja Takács Csaba dalszerzője,  Závodi Gábor is  a helyzetet, aki szerint a média és a trend viszonya tyúk-tojás kérdés, amelyben most a rock látszólag alulmarad, de valódi ereje nem tűnik el. „Ma nem trendi farmerben, Beatrice pólóban rockernek lenni. De a rock igazi ereje ettől még nem gyengül. A líraibb dalokat ugyanúgy átérzik a diszkópatkányok is, mert ezek az értékek a génjeinkben vannak. Lehet, hogy nem mennek el rock koncertre, de otthon titokban lesz majd egy Takács Csaba lemezük” – mondta Závodi Gábor.

A műfaj helyzete tehát nehéz, de nem reménytelen: Takács Csaba maga is sajátos módon küzd érte.  Az aranylemezes énekes többek között rocknagykövetként szervez ingyenes tábort jövő nyárra iskolásoknak, ahol ismert rockzenészektől tanulhatják majd a műfajt a tehetséges gyerekek.