The XX: Három év után új lemez

Írta: Antal Beatrix.

Az angol indiepop formáció három évig váratta a rajongóit, ám a zenekar most kiadott közleménye szerint csupán szeptemberig kell türelmesnek lennünk, hogy kezükbe foghassuk az új lemezt.

A londoni zenekar első albumával, ami 2009-ben jelent meg, szinte azonnal elnyerte a szakma elismerését és minden könnyűzene-kedvelő szívét. Még abban az évben besöpörték a rangos brit Mercury-díjat. Az azóta eltelt három évet a stúdióban töltötték, és lám, szeptember 10-én megérkezik a második nagylemez, ami a Coexist címet kapta.

Sok munkát öltek bele abba, hogy megfelelő színvonalú legyen a bemutatkozás utáni folytatás. Valami újat szerettek volna megmutatni abból, ami bennük rejlik, de úgy, hogy a rajongóknak se okozzanak csalódást. Talán ezt az egyidejűséget, egymás mellettiséget kívánja kifejezni a korong címe is.

Nem akarjuk ismételni önmagunkat, felnőttünk, és annak ellenére, hogy az új lemez nem egy teljes mértékben érett és kiforrott zenekar albuma, érezhető rajta, mennyit fejlődtünk az elmúlt időszakban. Remélem, hogy az emberek élvezetüket lelik majd a folytatásban, és nem az első lemezt akarják újra hallani tőlünk." – nyilatkozta a zenekar énekesnője, Romy Madley Croft.

A The XX továbbá Facebook-oldalán azt üzente rajongóinak, hogy egész nyáron, és az után is turnéznak majd, és hozzátették: „reméljük, valahol a közeletekben is játszunk majd.” Mivel augusztus 10-én fellépnek a Sziget Fesztiválon is, mi magyarok biztosan kapunk egy kis ízelítőt a Coexistből.Címke: Coexist  The XX  Sziget Fesztivál