Szólólemezt készített Frenk

Írta: Antal Beatrix.

Minden ellen címmel harmadik stúdióalbumát adta ki a hazai alternatív zene jellegzetes figurája, Frenk.

Az egykori dobosból frontemberré avanzsált énekes-dalszerző az MTI-nek úgy nyilatkozott, most érzi, hogy igazán rátalált saját hangjára.

A 35 éves Frenk, polgári nevén Torma Gábor már a 2000-es évek óta az alternatív szférában tevékenykedett, előbb a Hiperkarma dobosaként lett ismert. Szólópályafutásának első lemeze, a Szívzörejek 2006-ban, a második album, Nagyvárosi éjszakák címmel, 2010-ben jelent meg. Frenk szerint a két évvel ezelőtti modoros, mesterkélt vonalat maga mögött hagyta, jelenlegi zenéi inkább a garázsrock felé közelítenek, bár az olyan jellegzetes jegyeket, mint az érzékeny-érzelmes megközelítés, a túlfűtöttség és a szokatlanságra való törekvés, nem vetkőzte le.

„Bár már tavaly nyár végére felvettük a számokat, sokat pepecseltünk az anyagon producertársammal, Sándor Danival, aztán meg új kiadót kellett keresni, később pedig az Akváriumban tartott tavaszi lemezbemutató napjára kellett időzíteni az anyagot. Most már néhány hete kint van az album és úgy érzem, a közönség jól fogadja az új számokat" – mesélte Frenk az MTI-nek, majd az album készítéséről is beszélt. A lemezt egyedül vette fel, méghozzá úgy, hogy valamennyi hangszeren ő játszott. Bár a dalok vázlata már megvolt, a stúdióban sokat improvizált is.

Frenk, aki egyébként a Budapest Bárban is énekel és dobol, szólóban legközelebb a Fishing On Orfűn lép fel június 23-án, majd a soproni VOLT Fesztiválon láthatják a rajongók, de a debreceni Campus-on is megfordul a nyár folyamán.Címke: album  Fishing On Orfű  Frenk  Minden ellen  VOLT  

Ezt olvastad már?