Pozitív változások, pozitív zenei irány – itt a Pigment Chemcal bemutatkozó anyaga

Írta: fesztbook.

Önazonos zörejek , teljesen egyéni hangzás, ahol a pozitív életesemények sorozata, valóban vidámabb elektronikát diktál, ilyen a Pigment Chemcal világa.

Pozitív változások, pozitív zenei irány – itt a Pigment Chemcal bemutatkozó anyaga

A név mögött a Sonar és a Black Bartók zenekarok tagja, Kovács Marcell önálló, saját projektje rejtőzik, vagyis többé már nem, hiszen itt az első és nagyon új EP, a Songs From the Magic Lab.

A most debütált anyag teljes mértékben az elektronikán alapszik, nincsenek benne akusztikus hangszerek. „A Pigment Chemcalban minden hangot magam kreáltam, az anyagot egyedül állítottam össze az utolsó fázist leszámítva, így minden hang rólam szól.” – tudjuk meg Marcelltől.

Nincs meghatározott zenei műfaj, nincs szó aktuális trendkövetésről, cél volt egy olyan hangzásvilág megteremtése a lemezen, ami totál egyedi lesz azzal, hogy átlépegeti a műfaji korlátokat.

Van történet is, ami négy évvel ezelőttre nyúlik vissza. „Egyszer csak felmerült bennem annak igénye, hogy azok a zenék, számkezdemények, amik nem férnek bele a Sonar hangzásvilágába, más formában is megjelenjenek. Ezek a dalkezdemények hozzám nőttek, és szerettem volna megmutatni. Röviden ennyi a háttér.” – meséli Kovács Marcell a szólóprojektjéről.

Mindehhez pedig tökéletesen passzolt azoknak a sztoriknak a sorozata, amelyek váratlanul jelentkeztek, de nagyon pozitív irányba tudták terelni az egyébként sötétebb zeneiségben gondolkodó Marcellt. „Régebben az volt a hozzáállásom, hogy minél komorabb, meghökkentőbb zenéket írjak, mára ennek az ellentétét gondolom. Úgy érzem, hogy az életemben történt pozitív változások pozitív zenei iránnyá formálódtak. Reményeim szerint a dalok tükrözik a bennem zajló folyamatokat, még ha néha vissza is tér a darkosabb hangulat.”

A háromszámos EP az elkövetkező időszakban live act formájában kerül majd bemutatásra. Marcellnek azért ehhez is van hozzáfűznivalója: „Az élő fellépések mindig magukban hordozzák a pillanatnyi hangulat megjelenítésének lehetőségét, én ezt élvezem igazán. Szeretem, hogy minden live act egy kicsit más és más, ebben van a varázsa. Ezért is érezném kevésnek, ha mindez csak a zeneírásról szólna és nem tapasztalhatnám meg a közönség energiáit.”Ezt olvastad már?