A Budapest Bár is kijutott az Olimpiára

Írta: Antal Beatrix.

A 2012-es olimpiai játékokhoz kapcsolódó rendezvény, a BT River of Music fesztiválon fog fellépni a Budapest Bár július 22-én. Tizenegy különböző ország előadójával egészül majd ki a produkciójuk, így például a Nouvelle Vague énekesnőjét, Melanie Paint is vendégül látják műsorukban.

A világ legnagyobb sporteseménye mellett az egyik legnagyobb zenei esemény költözik a brit fővárosba, amit valaha London látott. A Trafalgar téren a világ összes jelentős művésze megfordul majd a felállított színpad valamelyikén: Ázsia, Amerika, Afrika és Óceánia mellett Európa két színpadon is helyet kap majd.

Az utóbbi helyszín kiemelt fellépője lesz június 22-én a magyar Budapest Bár, akik nemzetközi produkcióval rukkolnak elő. A zenekarhoz öt hazai és tizenegy külföldi előadó csatlakozik. Az alapító Farkas Róbert, és társai, Farkas Mihály, Ökrös Károly, Farkas Richárd, valamint Behumi Dóri századelő kávéházi hangulatát felidéző slágerekkel szórakoztatják majd az olimpiára látogató közönséget. Hozzájuk társul több énekes: a francia Melanie Pain, az osztrák Tania Saedi, az izraeli Mira Awad, a szlovák Nina Strnad, mellettük a luxemburgi Ernie Hammes trombitás, a lengyel dobos Jacek Kochan, David Yengibarjan örmény harmonikás, Gennagyij Deszatnik ukrán hegedűs, Martin Noga szlovák pozanos, Petr Kroutil cseh szaxofonos és Zaza Miminosvili grúz gitáros lép fel.Ezt olvastad már?