PONT Ott parti négy nagyvárosban is

Írta: Antal Beatrix.

Budapest mellett Szegeden, Szolnokon és Pécsen is ponthatárváró bulit rendeznek a leendő egyetemistáknak június 24-én 15 órától. A fővárosban a Compact Disco dj szettje és a 30Y próbálja oldani a feszültséget, míg a vidéki helyszíneken többek között a The Carbonfools, a Kávészünet és a Mirodam zenekar segít feledtetni a várakozást.

Június 24-én derülnek ki az idei felvételi ponthatárok. Ehhez kapcsolódva hatodik alkalommal terelik össze a felvételi eredményükre váró fiatalokat és az értük izguló zenekedvelőket, hogy ezen a stresszes estén önfeledten szórakozhassanak. Az ország négy pontján ingyenes rendezvények, koncertek, érdekes beszélgetések és nyereményjátékok teszik még izgalmasabbá a napot.

Budapesten a Margitszigeti Atlétikai Centrum ad helyet a PONT Ott partinak, ahol már délután 3 órától sportprogramokkal és hajshow-val várják az érdeklődőket, 18 órától pedig megkezdődnek a zenés produkciók. Fellép a pécsi illetőségű, a Csillag születikből megismert The Immigrants, Lotfi Begi és Walkó Csaba a Compact Disco special DJ szettjével oldják a feszültséget, majd a ponthatárok kihirdetése után a 30Y dalaira ugrálva-üvöltve lehet kiengedni minden bent ragadt energiát.

A pécsi Széchenyi téren felvételi tájékoztatókkal, a továbbtanulást célzó beszélgetésekkel és interaktív játékokkal indul a délután, 18 órától pedig a Waste of Time, a Zöld 08 és a Kávészünet lép színpadra. A ponthatárok kivetítése közben dj Neil Landen zenél majd, utána pedig Chris Lawyer tart afterpartit az Unive Loungeban.

Szegeden a Jogi Kar előtti térre gyűlik össze a leendő egyetemistákból álló közönség, akik megnézhetik a Szegedi Egyetemi Színház és az Impro Társulat előadását, játékos beszélgetésen vehetnek részt vagy értékes nyereményekért játszhatnak, míg el nem jön a döntés pillanata. 19 órától Tandi Flóra énekel, majd a ponthúzás után a The Carbonfools zenekar dalaitól zeng a körút.

A szolnoki Kossuth téren a büfé szolgáltatásaival és ingyenes palacsintaevéssel terelhetik el gondolataikat a várakozó fiatalok, miközben a Felvi teraszon hasznos információkat gyűjthetnek be a Szolnoki Főiskola rektorától. Fél 8-tól a Mirodam zenekar ad koncertet, azután 20 órakor élőben közvetítik a 2012-es ponthatárokat.Ezt olvastad már?