Közös koncertet ad a Special Providence és a Kerekes Band

Írta: fesztbook.

Páratlan zenei csemegének lehetnek szem- és fültanúi a Dürer Kert látogatói február 15-én, ugyanis a zuglói szórakozóhely nagytermében két újító, előremutató, a stílusában itthon uralkodó zenekar, a Special Providence és Kerekes Band ad közös koncertet.

Special Providence

A Special Providence a nagysikerű japán koncertsorozat és a tavaszi Európa-turné közé ékelte be a pesti fellépést.

Négy fergeteges decemberi tokiói koncerttel és egy friss japán lemezszerződéssel a háta mögött a Special Providence újra Budapesten varázsol. A zenekar itthon is arról ismert, hogy bártan belenyúlnak a stílusokba, és akár egy dalon belül a progresszív metal, a jazzrock, a nyolcvanas évek szintipopja és a chillout elemeit váltják, illetve gyúrják egybe. Tavalyi Soul Alert lemezük számos blog és szaklap év végi, összesítő toplistáján is helyet kapott. Az instrumentális zenekar legközelebb február 15-én látható a magyar fővárosban, a Dürer Kert nagytermében. Az est különlegessége, hogy egy merőben más stílusú, de a zenét szintén mesterfokon művelő együttes, a Kerekes Band is színpadra áll. Az egri etno funk csapat ezúttal előveszi a kemény, csápolós, nagyterpeszes rock and roll-t, amelyeket leginkább a Stadion Folk, az I Wanna Rock You, a Folklore Man és a What The Folk című számuk képvisel. De belehasítanak egy-két olyan ősrégi klasszikusba is, mint Hendrix Voodoo Child-ja vagy a Rage Against The Machine Killing In The Name -je. A Kerekes Bandtől nem áll távol, hogy a furulyával skalpoljon, kobozzal hengereljen, brácsával cséphadarjon, basszusgitárral szecskázzon és dobbal taposson keresztül egy koncertprogramot. Így lesz ez most is.

Az este egyik előzenekara Csehország progresszív rock üdvöskéje, a Ucan2, a másik pedig a vokál nélküli elektroformáció, a SoNaR. A Dürer Kertbe elővételben 1200, a helyszínen pedig 1600 forintba kerülnek a belépők. 

A Special Providence következő hónapjai is sűrűnek látszanak. Március 28-án mr2 akusztik koncertet adnak, majd 12 állomásos Európa-turnéra indulnak. A túra érinti Ausztriát, Csehországot, Lengyelországot, Németországot és Belgiumot is.Ezt olvastad már?